En Sıcak Konular

YGS, 27 Mart Pazar günü yapılacak

25 Mart 2011 10:44 tsi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 27 Mart Pazar günü yapılacak. Toplam 160 sınav merkezi, 5 bin 727 sınav binası ve 89 bin 283 salonda yapılacak sınav, saat 10.00'da başlayacak.

Sınava yaklaşık, 1 milyon 692 bin 345 aday katılacak.Adayların sınava gelirken Sınava Giriş Belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bunların dışındaki hiçbir kimlik belgesi ile üzerinde fotoğraf veya TC Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.

Cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla; cep bilgisayarı, saat, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; silah ve benzeri teçhizatla; müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi, pergel, açıölçer, cetvel, kalem, silgi, kalemtıraş, saat vb. araçla kulaklık, küpe, broş, takı gibi bir metal eşyayla sınava girilemeyecek.

Sınav binasına girişte adayların üzeri emniyet görevlilerince elle ve dedektörle aranacak. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.

Sınavda her adaya ÖSYM tarafından iki kalem, bir silgi ve bir kalemtıraştan oluşan kırtasiye seti ve şeker verilecek. Bu nedenle adaylar yanında yiyecek, içecek vb. tüketim malzemeleri getiremeyecek. Ancak, şeffaf şişe içinde su getirilebilecek.

SINAVDA 160 SORU YÖNELTİLECEK

Sınavda, Türkçeyi kullanma ve okuduklarını anlayıp yorumlayabilme gücünü ölçen 40, sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünebilmeye dayalı 40, matematiksel ilişkilerden yararlanabilme gücünü ölçen 40 ve fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünebilmeyle ilgili 40 olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. Sınav için verilen toplam cevaplama süresi 160 dakika olacak.

ADAYLARA SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP KÂĞIDI KAPALI BİR SINAV POŞETİ İÇİNDE VERİLECEK

Sınavda soru kitapçıkları her bir aday için özel olarak hazırlandı. Bu nedenle her adayın kullandığı soru kitapçığının cevap anahtarı da farklı olacak. Sorular aynı olmakla birlikte soru kitapçıklarının her birinde soruların ve seçeneklerinin yeri değişik olacak.

Sınavda her adaya özel olarak hazırlanmış soru kitapçığı ve cevap kâğıdı kapalı bir sınav poşeti içinde verilecek. Adayın ilk olarak bu poşetin kapalı ve kendine ait olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.

Sınav poşetinin kapalı olmaması ya da yanlış sınav poşeti verilmesi durumunda adayın bunu salon başkanına bildirerek kendisine açılmamış yeni bir sınav poşeti verilmesini sağlaması gerekiyor. Bu durumda adaya verilen yeni sınav evrakında adaya ait bilgiler bulunmayacağından bu bilgileri adayın mutlaka kendisinin yazması ve kodlaması gerekiyor.

SORU KİTAPÇIĞI ÜZERİNDE ADAYIN FOTOĞRAFI BULUNACAK

Soru kitapçığının üzerinde adayın adı, soyadı, TC Kimlik Numarası, sınav salon numarası bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Aday poşeti açmadan önce üzerindeki bilgilerin kendisine ait olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Bu bilgiler ya da basılı olan fotoğraf kendisine ait değilse bu durumu salon başkanına bildirmesi gerekiyor. Adaylar, başka bir aday adına düzenlenmiş sınav evrakını kullanmayacak.

Soru kitapçığının üzerinde soru kitapçığı numarası bulunacak. Adayın sınavının değerlendirilebilmesi için bu numaranın cevap kâğıdı üzerindeki numarayla aynı olması gerekiyor. Bir uyuşmazlık varsa soru kitapçığı ve cevap kâğıdının birlikte takım olarak değiştirilmesi talep edilmeli. Soru kitapçığının üzerindeki soru kitapçığı numarası cevap kâğıdındaki 'Soru Kitapçık Numarası' alanına kodlanması gerekiyor. Bu kodlama cevap kâğıdına yapılmadığında ya da yanlış yapıldığında, soru kitapçığı numarasıyla cevap kâğıdı üzerindeki numara birbiriyle uyuşmadığında adayın sınavı değerlendirilmeyecek.

İLK 120 VE SON 15 DAKİKA İÇİNDE ADAYIN SINAV SALONUNDAN ÇIKMASINA İZİN VERİLMEYECEK.

Sınav başladıktan sonra ilk 120 ve son 15 dakika içinde adayın sınav salonundan çıkmasına izin verilmeyecek. Ancak, rahatsızlanma ya da salon düzenini bozma gibi nedenlerle bu süre içinde sınav salonundan dışarı çıkarılan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve ilk 120 dakika doluncaya kadar 'Bina Sınav Sorumlusu'nun gözetiminde binada tutulacak.

Sınav sırasında adaylara tuvalet izni verilmeyecek. Sınav salonunu terk eden aday her ne sebeple olursa olsun tekrar sınava alınmayacak. Sınav sırasında her testin cevapları cevap kâğıdındaki ilgili alana işaretlenecek. Aday sınav salonundan ayrılmadan önce soru kitapçığı ile cevap kâğıdı salon görevlilerine teslim edilecek. Bunlardan birisinin olmaması durumunda adayın sınavı geçersiz sayılacak. Adaylar isterlerse, salon görevlilerinin salona ait sınav evrakını toplayıp sıralamasını ve kapalı poşete koymasını izleyebilecek. Sınav sonuçları adayların adresine gönderilmeyecek.

Adaylar ÖSYM'nin internet adresinden kendi şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilecek.

cihan




Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs