En Sıcak Konular

Aliyev: Çekilmezlerse savaş açarız

0 0 0000 00:00 tsi
Aliyev: Çekilmezlerse savaş açarız Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenilerin işgal ettikleri toprakları kendi istekleriyle terk etmemeleri durumunda, askeri yoldan almaya hazır olduklarını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenilerin işgal ettikleri toprakları kendi istekleriyle terk etmemeleri durumunda, ülkesinin bu toprakları askeri yoldan almaya hazır olduğunu söyledi.

Bakü'deki Ramanı kasabasında mülteciler için kurulan küçük kasabanın açılış törenine katılan Aliyev, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçı çözümü için müzakerelerin yaklaşık 10 yıl sürdürüldüğünü, ancak buna süreklilik kazandırmayı düşünmediklerini ifade etti.

Aliyev, "Ermeniler işgal ettikleri toprakları kendi istekleriyle terk etmezlerse, Azerbaycan topraklarını askeri yoldan almaya hazırdır" dedi. "Ordumuz, topraklarımızı güç yoluyla alabilecek durumdadır.

Ermeniler ordumuzu görmek istemiyorlarsa topraklarımızı kendi istekleriyle boşaltsınlar" ifadesini kullanan Aliyev, Karabağ sorununun barış yoluyla çözümünden yana olduklarını, fakat her an savaşa hazır olmaları gerektiğini ifade etti.

Aliyev, Azerbaycan ordusunun giderek güçlendiğini ve askeri bütçesinin 1 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Ermenistan'da yapılması beklenen genel seçimler nedeniyle Ermenilerin Karabağ konusundaki gelişmeler hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade eden Aliyev, "Ermenistan aşamalı çözüm paketini ve Karabağ'ın çevresindeki 7 bölgeyi boşaltmayı kabul etti" dedi.

Bu bölgeler Ermeniler tarafından boşaltıldıktan sonra mültecilerin geri dönüşünün sağlanacağını belirten Aliyev, daha sonra da Azeri halkının Karabağ'a yerleştirilmesi sürecinin başlayacağını söyledi.

Ermenistan ile Yukarı Karabağ arasındaki bağlantının ise Laçın koridoru üzerinden sağlanacağını ifade eden Aliyev, ayrıca bu bölgeye barış güçleri de yerleştirileceğini bildirdi.

Aliyev, bunu istemediklerini, ancak geçici olarak bunun mümkün olabileceğini kaydetti.

İlham Aliyev, Karabağ'ın statüsünün, ancak Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona erdirilmesi ve mültecilerin geri dönüşünden sonra, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ilkesi çerçevesinde belirlenebileceğini söyledi.



Bu haber 229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs