En Sıcak Konular

'Kırmızı elbiseli kadın' Rice'de kurtardı

0 0 0000 00:00 tsi
'Kırmızı elbiseli kadın' Rice'de kurtardı İran Dışişleri Bakanı’nın salonda bulunan kırmızı elbiseli bayan Rus kemancı nedeniyle, ABD’li meslektaşıyla bir araya geleceği akşam yemeğine katılmaktan son anda vazgeçti

İran Dışişleri Bakani Manuçehr Mutteki"nin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir araya geleceği akşam yemeğine son anda katılmaktan vazgeçmesi, Mısır"ın tatil beldesi Şarm Eş-Şeyh"te toplanan Irak konferansının sürprizi oldu.

 İran Dışişleri Bakanı"nın, salondaki kırmızı elbiseli bayan Rus keman sanatçısının elbisesinin aşırı dekolte olması nedeniyle akşam yemeğine katılmaktan vazgeçtiği açıklandı. Reuters haber ajansına açıklamada bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı yetkili, Mutteki"nin dün akşam yemeğinde gerçekleşmesi planlanan buluşmadan salondaki Rus kemancının kırmızı elbisesinin çok kötü olduğunu öne sürerek çekildiğini söyledi.

Amerikalı yetkili, Mutteki"nin Mısırlı meslektaşına kemancının kırmızı elbisesini şikayet ettiğini ve bu şartlarda buluşmanın gerçekleşeceği Sheraton Oteli"nde kalamayacağını söylediğini bildirdi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack ise, Mutteki"nin akşam yemeğine katılmaktan vazgeçmesini yorumlarken, “Hangi kadından korkuyordu tam olarak bilmiyorum; kırmızı elbiseliden mi, yoksa dışişleri bakanından mı?” dedi.

Arap diplomatlar ise, kamuoyunun günlerdir beklediği buluşmanın gerçekleşmemesini Washington"a medya şov yapma imkanı vermemek ve buluşmanın gerçekleşeceğini ilan eden Washington"ı zor durumda bırakmak için Mutteki"nin son anda Amerikalı meslektaşıyla akşam yemeğine katılmamaya karar verdiğini ifade ettiler. Arap diplomatlar, Tahran"ın bu şekilde daha önceki doğrudan görüşme teklifine hayır diyen Washington"a misilleme yaptığını kaydettiler.

Şarm Eş-Şeyh"teki toplantılara katılan bazı yetkililer ise, iki dışişleri bakanının bir araya geleceği masadaki oturma düzeninin İran heyetini rahatsız ettiğini öne sürdü. Mutteki"nin Rice ile akşam yemeğinde bir araya gelmekten son anda vazgeçmesinin ardından,  ABD ile İran arasındaki görüşmenin "büyükelçiler" düzeyinde yapıldığı bildirildi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD ile İran büyükelçileri arasındaki görüşmede neler olup bittiğini bilmediğini söyleyerek, "Ancak bunun olumlu olduğuna inanıyorum ve göstergeler de olumlu" şeklinde konuştu.

dünya bülteni



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs