iyibilgi anali" /> iyibilgi anali"/>

En Sıcak Konular

Bu sırra kadem basmadan önce iyi düşünün!

0 0 0000 00:00 tsi
Bu sırra kadem basmadan önce iyi düşünün! Kitabın ismi The Secret yani "Sır"... Çok satanlar listesinin ilk sıralarında... Dili oldukça basit olan bu kitap insanların bir sırla hayatını değiştireceğini iddia ediyor... Sakın kötü bir şey düşünmeyin! iyibilgi anali

Kitabın yazarı Rhonda Byne'nın sırrı buluş serüveni oldukça komik: "Bir yıl kadar önce hayatımdaki her şey ters gitmeye başlamıştı. Annem babam ölmüş ve sevdiklerimle ilişkilerim alt üst olmuştu. Bir an için beynimde büyük sırra dair bir görüntü çaktı"

Bu büyük sırrın vaad ettikleri kapitalist düzen insanının başını döndürecek cinsten: "Sır sayesinde kazanılan büyük paralara ve beklenmedik para çeklerine dair binlerce hesap pusulası aldık. Bir çok insan sırrı kullanarak mükemmel evlerine, hayat arkadaşlarına -kitap sevgili vaad eden çöpçatan sitelerinden beter- , arabalarına, işlerine ve terfilere ulaşmış, birkaç gün içinde büyük paralara dönüşen banka hesaplarına sahip olmuşlardı."

Ayrıca sınavdan sınava koşan ve popüler kültürün içinde popüler olma hastalığına tutulan gençleri de en zayıf noktasından vuruyor bu "sır": "Anlatılan deneyimler arasında olağanüstülükleriyle bizi en çok etkileyenler, sırrı kullanarak yüksek notları ve yeni arkadaşları kendilerine çekerek dileklerine ulaşan kadınlar oldu."

Her ibadethanenin cemaatiyle paylaşması gerektiği salık verilen bu sırrın, Hinduizm'den Hermetik geleneklere, Budizm'den Yahudiliğe, Hristiyanlık ve İslam gibi  dinler ile -İslam gibi din ne demek?- eski Babiller ve Mısırlılar gibi medeniyetlerin öykü ve yazılarında bu bilgiye yer verdiklerini de iddia ediyor...

Külli iradeyi yok sayan, insanların kendi iradeleri ile kaderini eline alabileceğini vaad eden, yaratılmışa tanrılaşma imkanı veren(!) bu sır ne mi?

Kısacası, yerçekimi kanunu var. Sakın olumsuz birşey düşünme... "Hatta bana kötü bişey olmaz" diyerek dahi olumsuzlukları anma. Yerçekimi kanunu ile olumsuzlukları çağırırsın. Kaderini böylece eline al.

Sırrın açılımı şu: İyi düşün iyi hisset, şüphelenme, sorgulanma... Kendi kendinin yaratıcısı ol. Senin üzerinde külli bir irade mevcut değil. Dünyada senden başkası yaşamıyor zaten... Dünyadaki hiçbir olumsuzluk kafanı meşgul etmesin. Gerek yok. Dünyada savaş mı var sanki? Ülkeninin, ailenin, arkadaşlarının tehlike altında olsalar dahi tehlikeye girebileceklerini düşünme. Onları uyarma... Uyarmayı dahi düşüme! Bu esnada kötülüğü hem kendine hem de yakınına çekme... Evladının uyuşturucu kullandığında mı şüpheleniyorsun! O şüpheyi kafandan hemen at. Hatta iyimse davranıp, benim çocuğum uyuşturucu kullanmaz dahi deme... Yerçekimi kanunu seni çarpar. Kullandığını öğrendiğinde de neden uyuşturucunun kötü birşey olduğunu düşünerek hata ediyorsun... Sen kaderinin tanrısısın... Hatta düşüncelerinle alemdeki yerçekimi trafiğini etkiliyorsun! Ölümsüzlük mü istiyorsun? Bu sır ölümü dahi engelliyor. Bak kitapta ne yazıyor:  "İnsanlar sırrı kullanarak ölüm döşeklerinden ayağa kalkarak sağlıklarına kavuştuklarını yazdılar" Ölümü, cehennemi aklına getirme.... Aman ha.... Kafanı boşalt. Bütün tehlikeler, olumsuzluklar, ölümler, hastalıklar seni paranoyak hale sokan komplo teorilerinden ibaret. Ayağını yerden kesmezsen, uçamazsın!

Kitabın en büyük sırrına gelince - bunu kesin ilk kez duyuyorsunuzdur!- "Kötü şeyler düşünmezsen, kötü şeyler hissetmezsin... Bu da seni mutlu kılar" Bu sırra nail olmak ne büyük lütuf!

Sır,  erdem, sevgi, dostluk vaad gibi hasletleri vaad etmiyor. Gerek var mı?Erdem yerine para, dostluk yerine, sizi popüler kılacak kadar çevrenizde bir sürü insan, sevgi yerine bireysel mutluluk sunuyor. Bunlar günümüz insanlığının geçer akçeleri ne de olsa. Bu yüzden kitaba görüş veren kişilerin ünvanları da bu doğrultuda seçilmiş. Kitaba görüş bildirenlerin başında işadamı ve yatırım uzmanları, servet yönetimi ve eğitimcileri geliyor. Bir de "kişisel dönüşüm uzmanları" var. (Kişisel dönüşüm insanı neye, ne için dönüştürür ki?) Şifacılar da kitaba bolca görüş verenlerden. TV'de reality şovlarda basılan, okumuş adamlar tarafından aşağılanan şifacılar, kitabın başköşesine oturmuş, okumuş adamlara ahkam kesiyor! Okur- yazarlar da bu kitabı okuyup erdiklerini iddia ediyor!

İslamiyet (gibi dinlerin !) bu sırrı salık verdiğini iddia eden, insanı tanrılaştıran bu kitap, kimi neyi hedef alıyor dersiniz! Kafası bunlarla boşaltılan insaların yaşadığı hayal kırıklıkları, ne ile onarılacak ve boşluklar ne ile doldurulacak? Meditasyon mu? Yoga mı? Peki bunlar da yetmeyince?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,496 µs