En Sıcak Konular

Nefesler tutuldu gözler Dolmabahçe'de

0 0 0000 00:00 tsi
Nefesler tutuldu gözler Dolmabahçe'de Şampiyonluk mücadelesi veren ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'ndan sonra kozlarını bu kez de Turkcell Süper Lig'de paylaşacak. İŞte tarihi maç öncesi son gelişmeler...

Derbi maçta hakem gözlemcisi olarak Metin Aydoğan ve Mustafa Arslan, federasyon temsilcisi olarak da Metin Demir ve Resul Günak görevli olacak. Beşiktaş ile Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek derbi maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak ve kampta maç saatini beklemeye başlayacak.

BEŞİKTAŞ LİDERLİK PEŞİNDE

Derbi maçın ev sahibi Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerek, sezonun tamamlanmasına 3 maç kala liderlik koltuğuna oturmak amacında.Yarınki derbi öncesi lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'ndaki son 13 maçlık resmi karşılaşmalarda kazanma geleneğini sürdürürse, tam 110 hafta sonra lig liderliğine yükselecek.Derbide yaklaşık 30 bin taraftarının büyük desteğini arkasına alacak olan Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'ndan elediği ezeli rakibini yendiği takdirde, aynı zamanda Fenerbahçe'ye ikili averajda da üstünlük kuracak. Kadıköy'de sezonun ilk yarısında yapılan maç 0-0 sona ermişti.

Ligin 24 ile en az gol yiyen ve 37 ile iç sahada en çok puan toplayan takımı olan siyah-beyazlılarda derbi maç öncesinde cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığı geçen Serdar'ın büyük olasılıkla Fenerbahçe'ye karşı oynaması bekleniyor.Sakatlığı geçen, ancak idman eksiği bulunan Koray hakkındaki kararı ise teknik heyet verecek.

FENERBAHÇE AVANTAJ ARIYOR

Ligin kaderini büyük ölçüde belirleyecek derbiye Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider başlayacak.

Son haftalarda ligdeki sürpriz puan kayıplarının yanı sıra Fortis Türkiye Kupası'ndan da ezeli rakibi Beşiktaş'a elenerek taraftarlarını üzen sarı-lacivertliler, Dolmabahçe'den galip ayrılarak, kuruluşunun 100. yılında şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etmek amacında.

Ligin 57 ile en çok gol atan ve deplasmanda 26 ile en çok puan toplayan takımı olan Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 3 hafta kala en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5'e yükseltip, aynı zamanda ikili averajda da ezeli rakibine üstünlük kuracak.

Dev maçta Fenerbahçe'de cezalı Aurelio forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda oynayamayan Appiah'ın ise büyük olasılıkla forma giymesi bekleniyor.

MUHTEMEL KADROLAR

Ezeli rakiplerin derbi maça şu kadrolarla çıkması bekleniyor:

Beşiktaş: Runje, Mustafa, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, Burak (Koray), Serdar, Delgado, İbrahim Üzülmez, Ricardinho, Nobre.

Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Tuncay, Deniz, Appiah, Tümer, Alex, Kezman.

EZELİ REKABETTE 317'NCİ RANDEVU

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları ve şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek lig maçıyla birlikte 317. kez karşı karşıya gelmiş olacak.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'de, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Bugüne dek yapılan 316 maçta Beşiktaş 118, Fenerbahçe ise 114 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 425 golüne, Beşiktaş 400 golle karşılık verdi.

Sabah



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs