En Sıcak Konular

Mikroskopla görüntülenebilen bir beyin istemiyorsanız...

0 0 0000 00:00 tsi
Mikroskopla görüntülenebilen bir beyin istemiyorsanız... Wellesley College tarafından yapılan bir araştırmada haftada 7 bardak bira içmenin beynin küçülmesine neden olduğu ortaya çıktı. Yaşlılık sürecinde bile bu denli bir beyin küçülmesinin yaşanmadığını ortaya koyan araştırmanın istatistikleri bu haberimizde.

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Wellesley College tarafından orta yaş ve üstü 1839 kişi üzerinde yapılan araştırmada, haftada en az 7 bardak bira içen deneklerin beyinlerinin bira içmeyenlere oranla yüzde 1.6 oranda küçüldüğü tespit edildi. Bu oranın çok ciddi olduğunu belirten bilim adamları, yaşlanma sürecinde bile beyindeki küçülmenin yılda sadece binde 19 olduğunu ifade etti.
Günde 2 kadeh şarap içmenin de beyinde benzer etkiye sahip olduğu belirtildi. Ayrıca beyinde bira kullanımına bağlı küçülmenin kadınlarda erkeklere oranla daha fazla olduğu da görüldü. Bilim adamları, beyindeki alkole bağlı küçülmenin sara hastalığı ve bunamaya kapı araladığını belirtirken, aşırıya kaçmayan tüketimin kalp için yararlı olacağını ifade ettiler.


İçelim, enerji üretelim!

Avustralyalı bira markası Foster's ile Queensland Üniversitesi uzmanlarının ortak çalışmaları sonucunda biradan enerji elde edildi. Bira üretimi sonrası kalan atık suda yer alan şekerin bir bakteri aracılığıyla yok edilmesi sonucu enerji elde edildiği belirtildi. Ortalama 2 kilovat enerji üreten bir bira bataryasının, farklı endüstrilere uyarlanabileceği ifade edildi.

milliyet



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs