En Sıcak Konular

Yunanistan: Askeri operasyonlara katılmıyoruz

21 Mart 2011 14:47 tsi
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças, Libya'ya düzenlenen askeri operasyonlara Yunanistan'ın katılmadığını yalnızca kolaylıklar sağladığını söyledi.

Druças, Yunan özel ''SKAİ'' radyosunda yayınlanan bir programda, Libya'ya düzenlenen operasyon ve Yunanistan'ın tutumu konusuna değindi.

Yunan hükümetinin, ülkenin tüm çıkarlarını gözeten dengeli bir tutum sergilediğini belirten Dışişleri Bakanı, Yunanistan'ın, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin misillemede bulunması olasılığı karşısında, tüm gerekli önlemleri almış olduğunu kaydetti.

Druças, Yunanistan Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının ilk andan itibaren aynı çizgi üzerinde buluşup kusursuz işbirliği yaptıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı, ''Real'' adlı radyo kanalına yaptığı açıklamada ise, Libya'da gelişmeleri izleyenlerin endişelenmemelerinin mümkün olmadığını söyledi ve uluslararası toplumun Kaddafi'ye, bölgede şiddetin son bulması için, kararlı bir mesaj göndermekten başka tercihi kalmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Druças, Yunan hükümetinin uluslararası hukuk ve Güvenlik Konseyi kararlarına saygı çerçevesinde hareket ettiğini de vurguladı.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Yunanistan'ın, gerekli görülmesi ve talep edilmesi halinde, arabulucu rolü üstlenmek üzere, uluslararası toplumun hizmetinde olduğunu ifade etti.

Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ise Atina'da yayımlanan ''Ta Nea'' gazetesine verdiği demeçte, askeri operasyonlarda Yunanistan'ın yer almadığını ancak NATO'ya karşı yükümlülüklerine saygı göstereceğini söyledi.

Venizelos, Yunanistan'ın, Kaddafi'nin misillemede bulunması olasılığı karşısında güvende olduğunun altını çizdi.

Savunma Bakanı, NATO'nun bir adım geride kaldığı, ABD'nin söz konusu girişimin Avrupa güçleri tarafından üstlenilmesini istediği, bazı Avrupa güçlerinin de bu girişimi üstlenme isteğinde oldukları değerlendirmesinde bulundu.

A.A.



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs