En Sıcak Konular

Kamuyu zarara uğratan cebinden ödeyecek

0 0 0000 00:00 tsi
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Yasası’nda değişiklik yapılmasına ilişkin Yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa ile kamu zararı kavramı genişletilirken, kamuyu zarara uğratan tüzel ve gerçek kişiler faturayı cebinden ödeyecek.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Yasası ile kamu zararı kavramı genişletilirken, kamuyu zarara uğratan tüzel ve gerçek kişiler faturayı cebinden ödeyecek.

Yasa kapsamında aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğu kamu kurumlarının hizmet ve teçhizat alımları 3 yılı aşmamak kaydıyla ertesi yıla aktarılan yüklemeler kapsamına alındı.

“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa’da kamu zararının gerçek ve tüzel kişilerden tahsil edilebileceği hükmüne yer verilirken, “kasıt ve kusur” kavramları da kamu zararı kavramı içine alındı. Yasa ile, idarelerin mali hizmet veren bölümlerinde, mali hizmet uzman çalıştırılması öngörüldü. Kamu kuruluşlarında “mali hizmetler uzmanı” olarak boş bulunan kadrolara ihtiyaca göre atamalar yapılacak. Atamalar, yazılı sınav sonucuna göre yapılacak.

EKONOMİK OLMAYAN ALIMLAR

Yasa’da yapılan değişiklik ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün silah, giyecek, teçhizat gibi alımları ertesi yıla geçen yüklenmeler kapsamına geçirildi. Merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin bütçede bulunan ödenekleri konusunda Maliye Bakanlığı’ndan görüş alınacak. Bu kapsamda, satın alma yöntemiyle temin edilen cihaz, taşıt, hava ambulansı, yangınla mücadele için araç kiralanması, temizlik, koruma ve güvenlik hizmetleri, acil yardım çağrıları hizmetleri için 3 yılı geçmemek üzere gelecek yıllara yaygın yüklenmeler kapsamına alındı. Ayrıca finansal kiralama ile elde edilecek gereçlerde de 4 yılı aşmamak üzere gelecek yıllara yaygın yüklemeler yapılacak.



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs