En Sıcak Konular

Küba'da uçak kaçırma girişimi kanlı bitti

0 0 0000 00:00 tsi
Küba'da uçak kaçırma girişimi kanlı bitti Küba'da bir yolcu uçağını kaçırmaya çalışan iki acemi askerin, yakalanmadan önce uçaktaki silahsız bir subayı öldürdüğü bildirildi.

Havana'daki uçak kaçırma girişimiyle ilgili hükümet tarafından yapılan açıklamada, askeri görevlerini yapmakta oldukları bir ordu üssünden kaçan askerlerin, içinde yolcu bulunan bir otobüsü kaçırıp sabahın ilk saatlerinde Havana Havaalanı'nın iç hatlarına giderek boş bir yolcu uçağını ele geçirdikleri kaydedildi.

Açıklamada, rehinelerle birlikte ABD'ye kaçmak isteyen askerlerin, askeri bir birlik tarafından etkisiz hale getirilerek yakalanmadan önce uçak kaçırma eylemini engellemeye çalışan bir yarbayı öldürdüğü belirtildi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kaçak askerlerin uçağı kaçırma planının ve diğer rehinelere zarar vermesinin engellendiği ifade edilen açıklamada, iki askerin geçen pazar günü iki adet Kalaşnikov tüfeğiyle askeri üsten kaçtığı ve kaçışları sırasında da bir askeri öldürdüğü, birini de yaraladığı kaydedildi.

Bu arada, kaçırılmaya çalışılan uçağın Miami'ye çartır seferlerinin yapıldığı 2 numaralı terminalde olduğu haber verilirken, bu uçağın nereye sefere hazırlandığı belirtilmedi.

Havana'dan uçak kaçırma girişimiyle ilgili adı belirtilmeyen bir havaalanı kaynağına dayanılarak gelen ilk haberlerde, ülkeyi terk etmek amacıyla uçak kaçırmaya kalkışan üç askerle polis arasında çatışma çıktığı bildirilmişti. Kaynağın, durumun "kontrol altında" olduğunu ve eylemi yapan askerlerin "etkisiz hale getirildiğini" kaydettiği haber verilmişti.

dünya bülteni



Bu haber 172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs