En Sıcak Konular

Egemen Bağış'a ABD'li Müslümanlardan ödül

19 Mart 2011 10:56 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış'a vefat eden İmam Warith Deen Muhammed'in önderliğini yürüttüğü İslam Ulusu adlı kuruluşa bağlı olan Amerikalı Müslümanlar Ticaret Odası ödül verdi. Devlet Bakanı Bağış'ın onuruna verilen ödül programında 200

New Jersey eyaletinin Newark şehrinde düzenlenen programa yüzden fazla siyahi Müslüman katılırken Bağış burada kısa bir konuşma yaptı. Bağış konuşmasında 2008 yılında vefat eden İmam Muhammed'in 2007 yılında Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün o dönem dışişleri bakanı görevini sürdürdüğünü kaydeden Bağış, İmam Muhammed'i dışişleri konutunda ağırladığını aktardı.

Sözde Ermeni yasa tasarısı ve iki ülke arasındaki ticaretin artması için İmam Muhammed'den destek istediklerini hatırlatan Bağış, ''Kendisi de Türkiye dönüşünde Amerika'da bizler için bazı temaslarda bulundu.'' diye konuştu. Programa katılan Müslümanlara, ''kardeşim'' diye hitap eden Bağış, ''Buradaki her bir insan ülkemizin dostudur.'' diye ekledi.

Libya'da akan kanın durması ve ateş kesin ilanı için Türkiye'nin elinden geleni yaptığına işaret eden Bakan, Kuzey Afrika ile Ortadoğu'da ayaklanmaların olduğu ülkelerdeki Müslümanların sıkıntılı günleri biran önce aşabilmeleri için herkesi dua etmeye davet etti. Bağış konuşmasında ayrıca Gazze'deki zorda bulunan Müslümanlar için de katılımcılardan dua istedi. Bağış, ''Biz o coğrafya da (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) sadece Müslümanların değil kimsenin kanı aksın istemiyoruz. Türkiye bu nedenle ateşkes istemiştir.'' dedi.

Türk gazeteciler açıklamada bulunan Bakan Bağış, Avrupa Birliği (AB) ile müzakereleri yürütürken Türkiye'nin yalnızca Müslümanları değil aynı zaman da Batı'dan koptuğunu hisseden tüm milletleri temsilen bu vazifeyi sürdürdüğünü dile getirdi. Program sonunda Bakan Bağış ile ödül programına katılan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ile Amerikalı siyahi Müslümanların önde gelen isimleri katıldı.

Programda Bakan Bağış'a İslam Ulusu'nun çeşitli alt dernekleri teşekkür plaketi, takdir belgeleri de verdi. Bakan Bağış da 2008 yılında İmam W. D. Muhammed'in Türkiye ziyaretinde TBMM'deki toplantıda birlikte çekilmiş fotoğrafını Amerikalı Müslümanlar Ticaret Odası ile eşi Saddeeq'a hediye etti.

Washington'da bazı temaslarda bulunmak için geldiği Amerika'daki ziyaretinin son durağı New Jersey'in bir dönem ülkenin en çok suç işlenen şehri olarak kayıtlara geçen Newark'taki Robert Treat Hotel de yapılan ödül törenine gelen Bağış, bugün Türkiye'ye dönüyor.

TÜRKİYE DOSTU

2007 yılında Türkiye'nin daveti üzerine ziyarette bulunan ve Amerika'daki en büyük Müslüman topluluğun önderliğini yapan W. D. Muhammed, 9 Eylül 2008 yılında vefatı, bu ülkedeki siyahi Müslümanlar için büyük kayıp oldu. İmam Muhammed sonrasında henüz onun yerine geçebilecek bir isim bulunamaz iken, babası olan Elijah Muhammed'de Malcom X ve dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü boksörü Muhammed Ali'nin de bağlı olduğu imamdı.

W. Deen Muhammed, ölümünden bir yıl önce ziyaret ettiği Türkiye'nin dostu olmuş ve Amerika'ya döndükten sonra Kongre'deki siyahi milletvekilleri ve senatörlere sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Kongre'den çıkmaması yönünde temaslarda bulunmuştu.

(CİHAN)



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs