En Sıcak Konular

Haberal’a açılan kapı Fikri Sağlar’a kapandı

19 Mart 2011 09:36 tsi
Haberal’a açılan kapı Fikri Sağlar’a kapandı CHP Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ın üyeliğini kabul ederken, Susurluk Çetesi’nin aydınlatılması için en çok çalışan Fikri Sağlar’ı ise reddetti.

CHP Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın CHP’ye üyelik başvurusunu kabul etti. Aynı davadan tutuklu gazeteci Mustafa Balbay ile birlikte Haberal’ın da CHP’den milletvekili adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP milletvekili adaylarını 52 ilde merkez yoklaması, 29 ilde ise önseçimle belirleme kararı aldı. Öte yandan Parti Meclisi, daha önce  partiden ihraç edilen Kültür eski Bakanı Fikri  Sağlar ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın dönüşüne ret oyu verdi.

Balbay Aydın’dan Haberal İzmir’den

CHP’de önceki gece toplanan Merkez Yönetim Kurulu(MYK) ise Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı CHP üyesi yaptı. Haberal’ın başvurusunu kabul ederek milletvekili adaylık yolunu da açmış oldu.CHP kulislerinde Balbay’ın memleketi Aydın’dan aday gösterileceği, Haberal’ın ise memleketi Rize yerine İzmir veya İstanbul’dan aday gösterileceği konuşuluyor. Öte yandan CHP’ye avukatı aracılığıyla üyelik başvurusu yapan Mehmet Haberal CHP’yi böldü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Balıkesir’e giden Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gazetecilerle sohbetinde, “Yok öyle bir şey, olsa haberim olurdu. MYK’da görüşülmedi” diyerek Haberal’ın üyeliğini yalanladı.

Kılıçdaroğlu ile Tekin ayrı düştü iddiası

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise Tekin’in aksine Haberal’ın CHP üyesi olduğunu açıkladı. Tamaylıgil, “Üye kayıtlarımızda vardır” dedi. Gazetecilerin Gürsel Tekin’in üyeliği yalanladığı hatırlatması üzerine Tamaylıgil kararın MYK’da alındığına işaret ederek, “Kurul kararı olmadan hiçbir kayıt yapılmaz” yanıtını verdi. Tamaylıgil, Tekin’in hem MYK’da bunun görüşülmediği, hem üye yapılmadığı sözlerini bu şekilde yalanlamış oldu. CHP kulisinde Haberal’ın üyeliğine ve milletvekili adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu ile Tekin’in görüş ayrılığı yaşadığı iddiaları dile getirildi. Kılıçdaroğlu’nun Haberal’ın üyelik ve adaylığını istediği, Tekin’in ise karşı çıktığı öne sürüldü.

‘Komünist Partisi gibi davrandılar’

CHP’nin dün toplanan Parti Meclisi(PM)’nde partiye dönmek isteyen ihraç edilmiş isimlerin  durumu da ele alındı. Yapılan oylamada, Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ile Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın dönüş talebi reddedildi. Fikri Sağlar’ın dönüş başvurusu 32 üyenin olumlu oyuna karşılık 38 üyenin karşı oyuyla reddedilirken, Çapan’ın dönüş talebi de 26 evet oyuna karşılık 35hayır oyuyla kabul görmedi. CHP’ye yeniden üyelik talebi reddedilen Gürbüz Çapan, bu duruma üzüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu’nun partiye dönüş çağrısı üzerine dönüş için dilekçe verdiklerini belirten Çapan, PM’nin kendilerine ihtiyacı olmadığı yanıtını verdiğini kaydetti. Çapan, “Üye olmak için kan tahlili yapan Sovyet Komünist partisi vardı, bunlar da onlar gibi oldu sanırım” dedi.

Neşe Sarıdoğan / Star



Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs