En Sıcak Konular

Ateşkes buraya kadar

19 Mart 2011 09:29 tsi
Ateşkes buraya kadar Libya yönetiminin ilan ettiği ateşkesin ardından bugün erken saatlerde Bingazi kentinde şiddetli patlamalar meydana geldi.

Bingazi sakinleri, erken saatlerde, bir avcı savaş uçağının semalarda olduğu sırada, kentin şiddetli patlamalarla sarsıldığını belirtti.

Sakinlerinden Farac Ali, ''Patlamalar saat 02.00 sularında başladı. Kaddafi güçleri ilerliyor, Bingazi'ye 20 kilometre mesafede olduklarını duyuyoruz'' dedi. Ali, havada bir uçak görmelerine karşın, patlamaların karadan açılan ateş sonucu meydana geldiğini sözlerine ekledi.

KADDAFİ GÜÇLERİ BİNGAZİ'YE GİRDİ
El Cezire televizyonu, bölgedeki muhabirine dayanarak, Kaddafi'ye bağlı güçlerin, isyancıların elindeki Bingazi şehrine girdiğini duyurdu. Kaddafi'nin askerlerinin Bingazi'nin batısındaki kenar mahallelere girdiği belirtildi.

BİNGAZİ KENTİNDE HAVA BOMBARDIMANI SÜRÜYOR
Görgü tanıkları, Bingazi kentinin diğer kesimlerinde de Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerle muhalif güçler arasında çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.

Muhammed Dvo adlı muhalif güçlerin sempatizanı bir hastane çalışanı, Kaddafi yanlısı güçlerin hava saldırısı düzenlediklerini söyledi. Dvo, ''Savaş uçakları havaalanına giden karayolunu bombaladı ve kentin yakınlarındaki Ebu Hadi ilçesine hava saldırıları düzenleniyor'' dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından Libya yönetiminden yapılan açıklamada, ülkede tek taraflı ateşkes ilan edildiği duyurulmasına karşın ABD'li yetkililer ülkede ateşkese uyulmadığını bildiriyor.

OBAMA'DAN SON UYARI
Obama, askeri operasyon uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Barack Obama, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin BM Güvenlik Konseyi'nin kararına boyun eğmemesi durumunda askeri operasyon düzenleneceği uyarısında bulundu.

Sabah



Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs