En Sıcak Konular

Akreplerin düellosu: Asimetrik savaş!

0 0 0000 00:00 tsi
Akreplerin düellosu: Asimetrik savaş! Asimetrik savaş perde arkası operasyonlarla yürütülen, ancak sonuçlarının gözle görülebildiği ve düzenli ordular yerine özel teknolojilerin, istihbarat birimlerinin ve naylon terör örgütlerinin kullanıldığı bir mücadeledir. Serdar Kuru’nun yazısı

Türkiye’de yaşanan dışarıdan güdümlü zorla dönüştürme sürecinin esas şifreleri dünyada yaşanan asimetrik savaşla yakından ilgilidir. Asimetrik savaş perde arkası operasyonlarla yürütülen, ancak sonuçlarının gözle görülebildiği ve düzenli ordular yerine özel teknolojilerin, istihbarat birimlerinin ve naylon terör örgütlerinin kullanıldığı bir mücadeledir. Dünyada bugün başta Amerika ve Rusya tarafından sahip olunan manyetik enerji silahları sayesinde düşmanınıza dışarıdan fark edilmeyecek şekilde her türlü zararı verebilmeniz mümkündür. 1963 senesinde Amerikan USS Thresher denizaltısının Rusların gönderdiği manyetik dalgalarla batırılmasıyla başlayan gizemli çatışmalar günümüze değin ara vermeden sürmüştür.

1986 senesinde Ruslar Los Angeles’ta büyük bir depremi tetiklemesi için manyetik enerji tesisi kurmuşlar ve fay hatlarını etkilemeye başlamışlardı. Bunu anlayan Amerikalıların tesisi havadan indirdikleri komandoları kullanarak sabote etmesi sonucu manyetik dalgalar kontrolden çıktı. Kontrol dışı dalgaların hemen yakınlarda bulunan Çernobil Nükleer Santralini etkilemesi sonucu bugün hala Karadeniz bölgemizde etkisini sürdüren Çernobil felaketi meydana gelmiştir. Dünyada perde arkasında yaşanan Asimetrik Savaşı bilmeyen kamuoyu ise hala bunu hazin bir kaza sanmaktadır.

Irak işgalinde ele geçirdikleri petrolün çoğunu New Orleans şehrindeki rafinerilere stoklayan Amerika, bir anda ortaya çıkan ve garip şekilde yön değiştiren Katrina tayfunun bu rafinerileri yok etmesi yüzünden müthiş derecede zarar görmüş ve savaş ganimeti petrolün büyük kısmını çamurlu sularda kaybetmiştir. Bu büyük tayfunun tam isabet hedefini vurmasının sebebi birilerinin havayı manyetik cihazlarla etkilemesinden başka bir şey değildi ama siz bu gerçekleri ne yazık ki ana haber bültenlerinin süslü sunucularının ağzından öğrenemezsiniz.

Bugün artık suikastler bile normal yöntemlerle olmamaktadır. Gerçek suikastler dışarıdan doğal ölümler olarak gösterilen saldırılardır. Mikrodalga dalgalarının özel olarak odaklanması sonucu tamamen sapasağlam bir insana kalp krizi geçirilmesi ya da sinir sisteminin etkilenerek felç inmesinin sağlanması mümkündür. Bu cihazların yakın mesafelileri cebe sığabilecek ufak bir kitap büyüklüğündeyken, uzun mesafeli olanları orta çaplı bir soba borusu uzunluğundadır. Hedefin vücut ısısına kilitlenen cihazın yolladığı dalgalar her tür duvar ve camın içinden geçerek bir odada oturan insanı bile öldürebilirler. Lütfen geçmişte en kritik dönemlerde hastalanıp felç geçiren ya da ani kalp krizleriyle ölen liderleri bir düşünün.

Herkes havada uçan ufacık bir uçağın bile düşmesine haber bültenlerinde dikkat kesilirken kimse denizlerde olan gemi batıklarıyla ilgilenmez. Bugün dünya denizlerinde görünmez bir savaş yaşanmaktadır ve her gün Amerikan,Rus veya Çin bandıralı pek çok gemi batmaktadır. Sadece son yirmi senede süper-taşıyıcı adı verilen yüzlerce metre uzunluğunda devasa gemilerden iki yüz tanesi aniden ortaya çıkan dev dalgalar sonucu batmıştır. Gemi batması nedenleri “fırtına” gibi sebeplerle kolaylıkla örtbas edilebildiği içinde bugün okyanuslarda ve denizlerde yaşanan savaşı bilen pek yoktur. Elektromanyetik dalgaların deniz tabanında yaratacağı etkilerle gemileri yutacak dev dalgaların yanı sıra koca şehirleri ortadan kaldıracak Tsunamilerde yaratılabilir. Bir hatırlayın bakalım yakın geçmişte koca bir Tsunamiyle hangi ülke mahvolmuştu ve bu Tsunami nasıl aniden ortaya çıkmıştı.

Toparlayacak olursak,artık savaşlar gözümüzün önünde değil hiç haberimiz bile olmadan yapılmaktadır. Türkiye Soğuk Savaşta olduğu gibi büyük güçler arasındaki Asimetrik savaşın tam ortasında kalmıştır. Bu savaşın tarafları her tür siyasi ve psikolojik oyunu kullanmaktan çekinmeyecekleri gibi deprem, tayfun gibi dışarıdan doğal felaket olarak görünen özel silah sistemlerini de kullanmaktan hiç çekinmezler. Yarınki yazıma kadar size düşünmeniz için ufak bir soru : Bir ülke başkanlık sistemine geçerse ve seçilecek başkan o ülkenin ordusuyla sorunlar yaşamaktayken aniden meydana gelecek büyük bir depremle o ülkenin en büyük şehri yok olursa ne olur ? Ülkenin ordusunun medyada kasıtlı olarak beceriksiz gösterileceği bir depremde eğer yeni seçilmiş başkan medya tarafından insanlara kurtarıcı olarak sunulursa o ülkenin korkmuş insanları başkanın bir diktatöre dönüşmesine ses çıkarırlar mı ? Düşünün bakalım biraz.



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs