En Sıcak Konular

Erken seçim vekillere kaça patlayacak?

0 0 0000 00:00 tsi
Erken seçim vekillere kaça patlayacak? Seçimlerin erkene alınıp 22 Temmuz’da yapılmasının milletvekillerine faturası ağır oldu. Milletvekillerinin seçimlerin erkene alınması sonucu ymilletvekilleri maaşlarından oldurlar. Peki vekillerin zararı ne kadar?

Seçimlerin erkene alınıp 22 Temmuz’da yapılmasının milletvekillerine faturası ağır oldu. Milletvekillerinin seçimlerin erkene alınması sonucu yaklaşık 28.8 milyarlık maaş kaybı oldu.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin kilitlenmesinin ardından alınan erken seçim kararı milletvekillerini mali açıdan olumsuz etkiledi. ANKA’nın edindiği bilgiye göre, milletvekilleri maaşlarını en son 15 Nisan’da üç aylık olarak aldı. İkinci üç aylık maaş dilimi ise seçimlerden bir hafta öncesine yani 15 Temmuz tarihine denk geliyor. 15 Temmuz da sadece bir haftalık maaş olarak 2 bin 57 YTL almaları beklenen milletvekillerinin maaşları bu tarih itibariyle kesilecek. Seçimlerin zamanında yapılması halinde 3 ay 15 günlük maaşa daha hak kazanacaklardı. Ancak seçimlerin öne alınması milletvekillerinin 3 ay 15 günlük maaş kayıplarını da gündeme getirdi. Yapılan hesaplamalara göre bir milletvekili aylık 8 bin 230 YTL alıyor. Her üç ayda da ortalama 24 bin 690 YTL alan milletvekilleri bu paradan mahrum kalacak. Üç aylık bu maaşa 15 günlük daha eklenmesi halinde milletvekillerinin seçimlerin erkene alınması nedeniyle 3 ay 15 günlük para kaybı 28 bin 805 YTL olacak.
Geçtiğimiz dönem seçimlerin erkene alınmasından sonra milletvekillerine maaşların tam olarak ödenmişti. Ancak yasama görevinde bulunmadıkları halde maaş alan milletvekillerinin bu durumu basına yansıyınca Meclis Başkanlığı bu ödemeyi milletvekillerinden tahsil etmişti.

cafesiyaset



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs