En Sıcak Konular

Bakanlık: Van’daki medrese eğitimi değil drama

0 0 0000 00:00 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı, Van Bostaniçi Lisesi’nde öğrencilerin “ev” ortamı içinde terlikle, mindere oturarak ders yapmalarının irticai bir nitelik taşımadığını, bunun eğitimdeki “drama” tekniğinin bir uygulaması olduğunu bildi

Bakanlık Konya Ilgın İlköğretim Okulu internet sitesinde Said-i Nursi’den düşünceler yeralması olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını da bildirdi.

Bakan Hüseyin Çelik’in çeşitli öğrencilerin ve okulların Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde katıldıkları gösterilerin Genelkurmay bildirisinde konu edilmesi sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından gündeme iki iddia daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, gazetelerde yer alan Konya’da bir okulun internet sitesinde dinsel mesajlara yer verildiği ve Van Bostaniçi Lisesi’nde ev ortamında eğitim verildiği iddialarına “jet” açıklama yaptı.

MEDRESE DEĞİL “DRAMA”

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Van Bostaniçi Lisesi’nde öğrencilerin ev ortamında mindere bağdaş kurarak, tuvalete terlikle giderek ders yaptıklarına ilişkin haberlerde yanlış bilgilere yer verildiği belirtildi. Konunun çarpıtıldığını savunan Bakanlık, “Söz konusu sınıf, okulun tiyatro çalışmalarının yürütüldüğü ‘Drama Odası’dır. Fiziki mekanları uygun bütün okullarımızda bilişim teknolojisi sınıfları, fen laboratuarı, kütüphane, spor salonunun yanı sıra drama odalarının yapımı tavsiye edilmektedir” dedi.

Bu sınıfların Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve pansiyonlu okullarda öncelikle uygulamaya koyulduğunu kaydeden MEB, Koç Holding ile imzalanan bir anlaşma gereği Arçelik’in 600’e yakın okulda öğrencilerin ev ortamında yaşayabilecekleri “drama” sınıflarına destek verdiğini, bunun 4 yıldır uygulandığını aktardı.

Açıklamada, benzer haberlerin gerilim ve gerginlik yaratma çabasından kaynaklandığı, haberin şekli ve içeriğinin iyi niyetle bağdaşmadığı iddia edildi.

SİTEDE SAİD-İ NURSİ’YE SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya’nın Ilgın ilçesindeki İnönü İlköğretim Okulu internet sitesinde Said-i Nursi’den düşüncelerin yer almasıyla ilgili, Bakan talimatıyla Konya Valiliği ve Ilgın Kaymakamlığı tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldığını da bildirdi.

Okul internet sitelerine ilişkin bir genelge bulunduğunu, buna göre, okullarda müdür dahil birçok yöneticiden oluşan ekibin içerik denetiminden sorumlu olduğunu kaydeden MEB, “Bu kriterlere uymayan sitelerle ilgili geçmişte bir çok soruşturma açılmış ve sorumlularla ilgili işlem yapılmıştır. Bu son olayda da genelge hükümlerine aykırı bir uygulamaya sebebiyet veren sorumlular soruşturma sonucuna göre cezalandırılacaktır” dedi.

hürriyet



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs