En Sıcak Konular

Abbas'tan Hamas'a seçim teklifi

15 Mart 2011 20:51 tsi
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'a, "Filistin devlet başkanlığı, milletvekili genel ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin eşzamanlı yapılması" önerisinde bulundu

Abbas, Kıbrıs Rum yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın, Ramallah'ı ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, bugün Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da binlerce Filistinlinin sokaklara çıkarak "bölünmeye son verilmesi" talebine atıfta bulunarak, "Seçimlerin Filistinliler arasında bugün yaşanan bölünmeyi gidermenin tek yolu olduğunu" söyledi.

Abbas, Filistin liderliğinin, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan yükselen sese kuvvetle destek verdiğini belirterek "Filistin kamuoyunun bu iradesine saygı duyuyor ve tüm Filistintopraklarında bölünmenin sona erdirilmesini isteyen gösterileri tümüyle destekliyoruz" diye konuştu.

Abbas, "Eğer onlar (Hamas) bu fikri kabul ederse, Filistin Başkanlığı, yasama konseyi (parlamento) ve Ulusal Konsey seçimlerinin aynı anda yapılması fikrini de tümüyle destekliyoruz" diye ekledi.

İsrail'le barış sürecinin, İsrail'in başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Filistintopraklarındaki yasadışı faaliyetleri nedeniyle kritik ve tehlikeli bir çıkmaza girdiğini belirten Abbas, "Ortadoğu Dörtlüsü ve uluslararası güçleri, İsrail'e sömürgeci faaliyetlerini durdurması ve Filistin topraklarındaki işgale son vermesi konusunda baskı yapmaları için uyarıyorum. Bağımsız Filistin devletinin Birleşmiş Milletler'e üye olmasının zamanı geldi. Filistinliler, kendi bağımsız ülkeleri için istenen her şeyi yerine getirmişlerdir" dedi.

"YAKINDA FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL EDECEĞİZ"

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas da Filistin temsilciliğinin düzeyini en üst düzeye yükselteceklerini belirterek, "Kıbrıs (Rum Kesimi) yakında Filistin büyükelçisini kabul edecektir" dedi.

Hristofyas, tümüyle egemen sınırlara sahip bir Filistin devletinin kurulmasına yanı sıra, Filistin birliğini de desteklediklerini ifade etti,Filistin davasının yanı sıra Kıbrıs probleminin de çözülmesini istediklerini söyledi.

Hristofyas, Avrupa Birliği ile Filistin ilişkilerinin koordinasyonuna da destek verip, bunun üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Abbas ile görüşmesi öncesinde Filistinlilerin eski lideri Yaser Arafat'ın anıt mezarında saygı duruşunda bulundu.

Rum Kesimi lideri ve beraberindeki heyet, Tel Aviv'de İsrailli işadamları ile yapacakları toplantının ardından adaya geri dönecek.

Dünya Bülteni



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs