En Sıcak Konular

İsrailli politikacılara suç duyurusu

15 Mart 2011 17:56 tsi
Dünya Mağdurlar Derneği, Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da arasında bulunduğu İsrailli politikacılar ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dünya Mağdurlar Derneği Genel Başkanı avukat Yunus Akyol, Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da arasında bulunduğu İsrailli politikacılar ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin genel başkanı sıfatıyla, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron ile saldırı emrini verenler ve saldırıya katılan askerler hakkında bugün suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
Açıklamasında, ''Aradan geçen 10 aya rağmen şüpheliler hakkında hiçbir ulusal veya uluslararası işlem ve takibatın yapılmamış olması bu başvuruyu zorunlu hale getirmiştir'' ifadesini kullanan Akyol, şüphelilerin ''tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs, silahla kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ulaşım araçlarının alıkonulması'' suçlarını işlediklerini ileri sürdü.
Akyol, ''işlenen suçların cereyan ediş tarzı itibarıyla insanlığa karşı suçlar kapsamında olması ve vahameti göz önüne alınarak, bu kişiler hakkında tutuklama kararı çıkartılmasını, ayrıca uluslararası arama kararı ve kırmızı bülten düzenlenmesini talep ettiğini'' kaydetti.

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs