En Sıcak Konular

Sarıgül: CHP, askerden medet umuyor

0 0 0000 00:00 tsi
CHP'de genel başkanlık mücadelesi veren Mustafa Sarıgül, CHP'nin askerden medet umduğunu öne sürerek, bunun demokrasi kültürümüze yakışmadığını öne sürdü. 

CHP'de genel başkanlık mücadelesi veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partinin cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlediği politikayı sert bir dile eleştirdi.

CHP'nin çareyi sandık dışında aradığını savunan Sarıgül, "Askerden, YÖK'ten ve Anayasa Mahkemesi'nden medet ummak demokrasi kültürümüze yakışmaz." dedi. Asker ve anayasal kurumların siyasetle yıpratılmasını doğru bulmadığını kaydeden Sarıgül, "Biz askeri severiz; ama kışlada." ifadesini kullandı.

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği 'Kadınların Siyasete ve Karar Alma Süreçlerine Katılımında Eşitlik' başlıklı programa katılan Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'a yüklendi. Baykal'ın tavırlarının askeri ve Anayasa Mahkemesi'ni yıprattığı savunan Sarıgül, CHP'nin cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda destek vermesini istedi. 12 Eylül darbesini hatırlatan Sarıgül, Türkiye'nin artık bu müdahalelere izin vermeyeceğini kaydetti. Sarıgül, "Hele hele sosyal demokrat liderlerin askerî darbeden medet ummasını, askerimizin yıpratılmasını doğru bir anlayış olarak görmüyorum." diye konuştu. Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı ile görüşmelerinin sorulması üzerine Sarıgül, sosyal demokratların birleşmesini ve tek başına iktidara gelmesini istediğini belirtti. Sarıgül, sosyal demokratların önündeki engelin Baykal olduğunu savunurken, "Engel, askerî darbelerden ve Anayasa Mahkemesi'nden medet uman mevcut genel başkandır. Yapılması gereken en büyük işlerden biri Baykal'ın kendini düşünmemesi ve bu seçimlerin önünü açmasıdır." şeklinde konuştu. Sarıgül, Baykal'ın cumhurbaşkanını halkın seçmesini desteklemesi ve aday olarak da Erdal İnönü'yü göstermesi gerektiğini söyledi.


zaman



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs