En Sıcak Konular

Suriye'de de gösteriler başladı

15 Mart 2011 17:11 tsi
Suriye'nin birçok şehrinde gösteriler bugün başladı. Başkent Şam'ın yanı sıra Kamışlo ve Halep'te biraraya gelen binlerce Suriyeli ülkede değişim istedi.

Arap ülkelerindeki halk ayaklanmaları Suriye'ye de ulaştı. Suriye'nin birçok şehrinde sokaklara çıkan binlerce kişi ülkede değişim istedi. Başkent Şam'da ve Kamışlo'da yapılan gösterilerde halk, ülkede özgürlüklerin kapılarının açılmasını talep etti. Gösterilerde birçok kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Bugün öğle namazından sonra Suriye’nin başkenti Şam’ın ticari merkezlerinden Hamidiye Çarşısında bir araya gelen yüzlerce Suriyeli yolsuzlukla mücadele ve daha fazla özgürlük talepleri için gösteri yaptı.

Başkent Şam’da ticaretin kalbi sayılan Hamidiye çarşısında toplanan yüzlerce kişi, reform, özgürlük kapılarının açılması ve toplum değişik kesimlerinin yönetime katılması talebinde bulundu.

Youtube’da yayınlanan görüntülere bakılırsa Hamidiye Caddesinden Salahaddin el-Eyyubi’nin heykelinin bulunduğu meydana doğru yürüyüşe geçen göstericilerin sayısı her geçen dakika atıyor. İkindi namazından sonra daha büyük bir gösteri çağrısında bulunan göstericiler, Tunus ve Mısır devrimlerine benzer bir devrim fitilini ateşleyeceklerine inanıyor.

Öte yandan youtube’de yayınlanan videoda göstericilerin iktidardaki Baas Partisi’nin daha önce organize ettiği gösterilerde kullandığı “Canımız kanımız sana feda ey Beşşar” sloganı yerine göstericilerin “canımız kanımız sana feda olsun ey Suriye” diye slogan attıkları ancak rejimin devrilmesini talep eden herhangi bir slogan kullandıkları görülmüyor.

Çok sayıda sivil polisin de takip ettiği protesto yürüyüşünde göstericilerle Suriye polisi arasında herhangi bir çatışmanın cereyan ettiğini gösteren bir kayıt yok.

Facebook üzerinden organize olan eylemciler, özgürlüklerin genişletilmesi, reform ve yolsuzlukla mücadele talebiyle salı günü öğle namazından sonra tüm Suriye kentlerinde genel bir gösteri çağrısında bulunmuştu.

Hareketin facebook sayfası şimdiye kadar 40.000 üyeye ulaştı. Bu arada internette benzer talepte bulunan bir internet sayfası bulunuyor.




Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs