En Sıcak Konular

Bahreyn'de Suudi Arabistan askeri öldürüldü

15 Mart 2011 15:30 tsi
Bahreyn'e dün bin kadar asker gönderen Suudi Arabistan askerlerinden biri bugün öldürüldü. Bahreyn olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı.

Bahreyn'de bir Suudi askerin muhalif protestocu tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Suudi Arabistanlı bir güvenlik yetkilisi, Ahmed El Raddadi adındaki askerin bugün başkent Manama'da bir protestocunun açtığı ateşte öldüğünü söyledi.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin kararıyla dün Suudi Arabistan ve diğer üye ülkelerden 1000 kadar asker Bahreyn'e gönderilmişti.

BAHREYN'DE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife'nin ülkede olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi. Bahreyn televizyonu, Kral Hamad'ın ülkedeki kargaşalığı bastırmak amacıyla 3 ay süreli olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu.

Kral Hamad'ın yayınladığı açıklamada, silahlı kuvvetler komutanına, ülkeyi geçen ay boyunca etkisi altına alan protesto gösterilerini sona erdirmek amacıyla her türlü tedbiri alma yetkisinin verildiği belirtildi.
    
Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, yönetimin Sünnilerin elinde olmasına karşın Şii nüfusun çoğunluğu oluşturduğu ülkedeki çalkantıları sona erdirmede Bahreyn yönetimine yardımcı olmak üzere dün Bahreyn'e güvenlik gücü takviyesi göndermişti.

İRAN BAHREYN'İ KINADI


İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, Bahreyn yönetiminin göstericilere karşı şiddet yolunu seçmesini sert dille eleştirirken Bahreyn'de halkın bastırılması için bu ülkeye yapılan yabancı müdahaleleri de kınadı.

El'Alem kanalına demeç veren Mihmanperest, İran'ın daha önce de bildirdiği gibi Bahreyn halkının isteklerine kulak verilmesi ve onların isteklerinin karşılanması gerektiğini ayrıca göstericilere karşı şiddet yoluna son verilmesini dile getirdi.

Bahreyn halkının bastırılması için yapılan çalışmaların doğru olmadığını belirtin İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, bunun yerine halkın haklı isteklerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mihmanperest, Bahreyn'e bazı Arap ülkelerinden gelen askeri güçlere temasla, Bahreyn halkının bastırılması için diğer ülkelerden asker getirilmesinin kabul edilemez bir hata olduğunu ve bundan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

AA ve İrna




Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs