En Sıcak Konular

İngiliz Parlementosu'nda 'Kürdistan' kavgası

15 Mart 2011 14:06 tsi
İngiliz Avam Kamarası'nda düzenlenen 'Kürdistan' konulu toplantıyı basan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani karşıtı bir grup, İngiliz milletvekillerine 'Siz Kürt halkının dostu değil, petrolün dostusunuz' diye bağırdı.

İngiliz parlamentosundaki tüm partilerin milletvekillerinden oluşan 'Kürt Dostu Parlamenterler Grubu'nun Avam Kamarası'nda düzenlediği, “Kürdistan; Ayaklanmadan 20 Yıl Sonraö başlıklı raporun tanıtıldığı toplantıya bölgedeki ayaklanmalar damgasını vurdu.

Bölgeyi ziyaret eden ve bazı temaslarda bulunan Kürt Dostu Parlamenterler Gurubu, hazırladıkları raporu kamuoyuna sunmak için yapılan toplantıda, hazırladıkları "Kürdistan; Ayaklanmadan 20 Yıl Sonra" başlığınını taşıyan bir rapor tanıttı.

İşçi Partili Milletvekili Meg Munn tarafından yönetilen toplantıya Kürt asıllı Muhafazakâr Partili milletvekili Nadhim Zahawi, Milletvekili Robert Halfon, Lord Tim Clement-Jones ve Kürt Bölgesel yönetimi İngiltere temsilcisi Bayan Rahman konuşmacı olarak katıldılar. İngiliz milletvekilleri 'şok' oldu.

Parlamentoda yapılan sunumların ardından söz alan bazı konuşmacılar, 'Kürdistan'da yozlaşma, rüşvet, adam kayırmacılık ve yoksulluğun olduğunu öne sürdüler.Aralarında Iraklı Kürtlerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup,"hazırlanan raporun gerçekleri ifade etmediğini belirterek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani karşıtı sloganlar attı.

'Siz Kürt halkını değil petrolün dostusunuz'

İnsan hakları savunucusu olduklarını söyleyen göstericilerin,İngiliz parlamenterlere, "Siz Kürt halkının dostu değil, petrolün dostusunuz" diye bağırması dikkatleri çekti. Polis Avam Kamarası'nı bastı Süleymaniye'de başlayan ve hala devam eden gösterilerde birçok göstericinin öldürüldüğü, işkence edildiğini öne süren grup, hazırladıkları fotoğraflar ve bildirileri salonda dağıttı.

Kürt Dostu Parlamenterler Gurubu üyeleri ile protestocular arasındaki gerilimin artması üzerine toplantı salonuna girerek taraflara müdahale eden polis, toplantıyı iptal etti. "Ortadoğu'nun Hong Kong'u" Muhafazakâr Parti Milletvekili Robert Halfon, Kürt asıllı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Kürdistan'ın her yerinde inşaatların yükseldiğini, çok açık bir toplum olduğunu ve Ortadoğu'nun Hong Kong'u olmaya aday olduğunu" söyledi.

cnn türk

 



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs