En Sıcak Konular

Bedriye Tunçsiper, AK Parti’den aday adayı oldu

15 Mart 2011 13:40 tsi
AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

DEMOKRAT Parti (DP) eski Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper’in eşi Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Adalet Partisi eski Gaziantep Milletvekili ve senatörü Mehmet Kılıç’ın kızı olan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. 27 yıldır Balıkesir Üniversitesi’nde görev yaptığını, araştırma görevlisi olarak girdiği üniversitede profesörlüğe kadar yükseldiğini ve birçok birimde görevler üstlendiğini anımsatan Tunçsiper, "2006’da rektör adayı oldum. 8 aday içinde birinci oldum. Ancak o dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmam yapılmadı. ’Bedriye Hanım’ın görüntüsü modern ama kafa yapısı değildir. O zaten üniversitede muhafazakar kesimin oyunu almıştır’ diyerek atanmamı engellediler" dedi.

BAŞBAKAN’I ÖVDÜ

2010’daki rektörlük seçimlerinde de ikinci sırayı aldığını anımsatan Tunçsiper, "Tecrübelerim, insanlarla içiçe olmam, içimdeki hizmet aşkı beni siyasete yöneltti. Bir iktisatçı, bir ekonomist olmam nedeniyle ’Ülkeme nasıl faydalı olabilirim’ diye düşündüm. AK Parti’nin 8 yıllık ekonomi politikasına baktığımda çok büyük bir ivme yaşandığını görüyoruz. Enflasyon tek haneli rakamlara düştü. İnşaat sektöründe dünyanın ilk üç ülkesi arasına girdik. Sosyal güvenlik konusunda önemli icraatlar yapıldı. Türkiye şu anda dünyanın en büyük 17’nci ekonomisine sahip. Başbakanın cumhuriyetin 100’ncü yılındaki 2023 yılı hedefi ise dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olmak. Ben de bu hedefi gerçekleştirmek için milletvekili aday adayı oldum" diye konuştu.

BALIKESİR İÇİN KAZANÇ

Bedriye Tunçsiper, AK Parti’den Balıkesir milletvekili aday adayı olmaya aile içinde yaptıkları toplantı sonunda karar verdiklerini söyledi. Tunçsiper, "O zaman eşiniz yanlış ata oynamış" diyen gazetecilere, "Bunu siz söyleyin ona. Biz herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz" dedi.  Tunçsiper, "Ya AK Parti’nin ampülü sönerse, eşiniz haklı çıkarsa" şeklindeki soruyu da "AK Parti’nin ampülü sönmeyecek, aksine ışıltının daha da artacağına inanıyorum" yanıtını verdi.  ANAVATAN Partisi ve birleşmenin ardından Demokrat Parti’de genel başkan yardımcılığı yapan, son kongrede aday olmayan Cenk Tunçsiper ise eşinin AK Parti’den adaylığını değerlendirirken "Balıkesir için bir kazanç" yorumunu yaptı.



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs