En Sıcak Konular

ABD, Bahreyn konusunda bilgilendirilmedi

15 Mart 2011 09:32 tsi
Pentagon bir sözcüsü, önemli bir açıklamada bulundu.

Amerikan Savunma Bakanlığının (Pentagon) bir sözcüsü, Pentagon'un, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan veya Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin Bahreyn'e "düzen ve istikrarın korunmasına katkı" için asker göndermesi konusunda haberdar edilmediğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Albay David Lapan, yayımladığı yazılı açıklamada, "Savunma Bakanı Robert Gates olsun veya ABD Genelkurmay Başkanı oramiral Mike Mullen olsun, hiçbiri Suudi Arabistan'ın veya Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye herhangi bir ülkenin Bahreyn'e asker konuşlandıracağı konusunda haberdar edilmedi" ifadelerini kullandı.

Konuşlandırılma kararının Gates'in Bahreyn'den ayrılmasından sonra alındığını belirten Lapan, bu tür müdahalelerinin protestocularla rejim yanlılarının arasındaki gerginliği arttırabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray sözcülerinden Tommy Vietor de "Körfez İşbirliği Konseyi ortaklarımızı itidale ve Bahreynlilerin haklarına saygılı olmaya, ayrıca yıkıcı olmak yerine diyalog kuracak şekilde hareket etmeye davet ediyoruz" demişti.

Körfez İşbirliği Konseyi, Suudi Arabistan, Bahreyn, Arap Emirlikleri, Kuwait, Umman ve Katar'dan oluşuyor.

CLİNTON ENDİŞELİ

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise "Bahreyn'de gelişen tehlikeli durumdan derin kaygı duyduğunu" belirtti.

Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı yetkili, basına yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Zayed ile görüşen Clinton, görüşmesi sırasında Bahreyn'deki durumdan derin kaygı duyduğunu söyledi" dedi.

ABD'li yetkili, Clinton'un, Körfez İşbirliği Konseyi'nin yolladığı güçler de dahil, ülkede bulunan bütün askeri güçlerinin soğukkanlı davranmalarının öneminin altını çizdiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Bahreyn'e "düzen ve istikrarın korunmasına katkı" için asker gönderdiğini açıklamıştı.

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, komşu ülke Bahreyn'in talebi üzerine BAE'nin bu ülkedeki güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunmak amacıyla bir askeri güç gönderdiğini belirtmişti. Gargaş, BAE'nin kararının, Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin her türlü tehlike karşısında birlik içinde hareket etme ve güvenlik ile istikrarlarının bölünmez olduğu düşüncesi çerçevesinde alındığını bildirmişti.

aa



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs