En Sıcak Konular

AK Parti'ye rekor başvuru

15 Mart 2011 09:08 tsi
AK Parti'ye rekor başvuru  

AK Parti'de aday adaylığı başvurusu dün son bulduAK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, milletvekili aday adaylığı için yapılan başvuruların 5 bin 410'u bulduğunu açıkladı.

AK Parti'nin aday adaylığı başvurusu için süre dün 17.00'de doldu, ancak bankaya adaylık ücretini yatıranların başvuruları gecenin geç saatlerine kadar kabul edildi. Haluk İpek, dün akşam saatlerinde başvuranların sayısının 5 bin 410'u bulduğunu bildirdi. İllerden gelecek bilgilerle bu sayının 6 bine yaklaşacağını kaydetti. Toplumun t ü m kesimlerinden başvuru aldıklarını vurgulayan İpek, 2002 seçimlerinde 2 bin 200, 2007'de 3 bin 800 başvuru olduğunu hatırlattı. İpek, her geçen seçimde aday adaylığı için daha fazla başvuru aldıklarına dikkat çekti. Başvuranların 267'si özürlü, 802'si kadın oldu. AK Parti'den aday olmak için genel merkez ve il yönetimlerine yapılan başvurular arasında "The İmam" filminin başrol oyuncusu ve ses sanatçısı Eşref Ziya Terzi, Balık Ayhan olarak tanınan Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı, Ergenekon süreciyle ilgili yazdığı kitaplarla tanınan Star Gazetesi AnkaraTemsilcisi Şamil Tayyar, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Güreşçi Şeref Eroğlu gibi isimler yer aldı.

BÜROKRAT AKINI
AK Parti'den adaylık başvurusu yapanlar arasında görevinden istifa eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Genel Sekteri Büyükelçi Volkan Bozkır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda eski bürokrat yer aldı. Aday adaylığı için başvuru yapan bazı eski bürokratların isimleri şöyle: Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Kültür Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurahman Çelik, Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar, RTÜK Üyesi İlhan Yerlikaya, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Yardımcısı Bahri Kesici, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Reyhan Gazel, Başbakan Erdoğan'ın danışmanları Yalçın Akdoğan ve Nabi Avcı ile Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy. AK Parti'de en fazla başvuru yapılan ilİstanbuloldu. AK Parti'den milletvekili olmak için İstanbul'dan yaklaşık 830aday adayı başvurusu alınırken, diğer bazı illerden yapılan başvuru sayıları şöyle: Ankara 126, Bursa 160, Şanlıurfa 160, Konya 106, Karabük 14, İzmir 142, Kastamonu 24, Antalya 75, Adıyaman 68, Gümüşhane 15.

Seçim süreci dün başladı

YSK'NIN belirlediği seçim takvimine göre, 12 Haziran 2011'de yapılacak 24. dönem milletvekili genel seçimi için süreç dün başladı. Seçim takvimine göre, seçimin başlangıç günü kabul edilen dün muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlandı. Siyasi partilerden aday tespit usullerini bildirmeleri istenecek ve Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 18 Mart'ta askıya çıkacak.

sabah



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs