En Sıcak Konular

Erdoğan Rus televizyonuna konuştu

15 Mart 2011 08:06 tsi
Erdoğan Rus televizyonuna konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moskova ziyareti öncesi Rus resmi haber ajansı İtar-Tass Başkan Birinci Yardımcısı Mihail Gusman’a özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın tam röportajı, Gusman’ın resmi Rossiya-24 televizyon kanalındaki “Formula Vlasti” (İktidar Formülü) programında yayınlanacak.

Rusya ile çok sıcak ilişkilerinin oluştuğunun önemle altını çizen Başbakan Erdoğan, “İki ülke arasında çok samimi ilişkiler var. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le kendi kariyerime başladığımı söyleyebilirim. Bugün ise Dmitri Medvedev’le kariyerimi devam ettiriyorum. Her gün giderek iki ülke arasındaki ilişkilerimiz artıyor, güçleniyor” dedi.

Devletler arası diyalog sürecindeki karşılıklı güvenin ciddi şeklide arttığına işaret eden Erdoğan, “Bu da iki ülke halkı arasındaki karşılıklı güveni olumlu etkiliyor” diye konuştu. Erdoğan'a göre, Moskova’daki görüşmeler ikili stratejik ilişkilerin gelecekte nasıl artırılması ve geliştirilmesiyle ilgili olacak. Erdoğan, “Nükleer enerji alanındaki işbirliği, görüşmelerin önemli gündemini oluşturacak. Biz ayrıca ekonomik, ticari ilişkileri de masaya yatıracağız. Tabii ki savunma alanındaki işbirliği konularını da görüşeceğiz. Burada proje ve ortak adımları ele alacağız” dedi.

İki ülke arasında yakınlaşma bağlamında Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in siyasi iradesinin önemine değinen Erdoğan, “İş dünyası, sürekli sıkı ve verimli temaslarda bulunuyor. Tabii ki bu gelişme ve yakınlaşmaya, büyük bir oranda Rusya Başkanı’nın inisiyatifleri katkı sağladı. Bu yüzden ülkelerimiz Üst Düzey İşbirliği Konseyi oluşturdu” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, RUSYA İLE VİZELERİ KALDIRMAYA HAZIR"

Başbakan Erdoğan, Rusya ile vizeleri tamamen kaldırmaya hazır olduklarını kaydederek, bazı kısa vadeli nitelikli konuların henüz çözülmediğini ve konuların da vizelerin kalkmasına engel olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Rusya ve Türkiye vizelerin kaldırılması için görüşmeleri hızlandırmalı” dedi. Erdoğan’a göre bir aylık süreli ziyaretlerde vizelerin kaldırılması gidiş gelişleri çok kolaylaştıracak. Türkiye’yi ziyaret eden Rus turistleri daha fazla görmekten memnun olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Türk tatil kıyılarında Rus turistlerin sayısı giderek artıyor. Ülke vatandaşlarınızı Türkiye’de ağırlamak memnuniyet verici. Tabii ki gelecekte de bu alandaki karşılıklı işbirliğimizi artıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

cihan



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs