En Sıcak Konular

Çapkın: Tatlıses'in koruma müracaatı olmadı

14 Mart 2011 22:48 tsi
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses'in Koruma Şube Müdürlüğüne koruma isteğiyle ilgili bir müracaatının olmadığını bildirdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çapkın, Tatlıses'in koruma isteğiyle ilgili iki dilekçe verdiği yönündeki haberlere ilişkin, “Tatlıses'in, Koruma Şubesine, koruma isteğiyle ilgili müracaatı olmamış, yok. Hakaret ve tehditle ilgili çeşitli şehirlerde müracaatları olabilir, ama korumayla ilgili bir müracaatı yok. Kendisinin emekli özel harekat polislerinden oluşan korumaları var” dedi.

Çapkın, saldırıyı düzenleyen kişilerin yabancı uyruklu olup olmadığı yönündeki soruya da “Şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda bulacağımıza inanıyoruz” yanıtını verdi.

GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA

Öte yandan, saldırıyla ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce, Tatlıses'in iş ve özel hayatıyla ilgili her türlü bağlantısı hakkında geniş çaplı bir çalışma yürütülüyor.

Tatlıses'in yakın zamanda emniyet yetkililerinden herhangi bir nedenle koruma talebinde bulunmadığı, geçen yıl sanatçının şikayeti üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın ise bu saldırıyla ilişkisi olmadığı bildirildi.

Saldırıda kullanılan araçla ilgili olarak, saldırı ve sonrasındaki tüm yol güzergahındaki güvenlik kamera görüntüleri, MOBESE görüntüleri ve iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Olay sırasında Tatlıses'in otomobilin ön tarafında, danışmanı Buket Çakıcı'nın ise arka kısımda oturduğu, saldırının, yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra Büyükdere Caddesi'ne çıkmak için girdikleri tali yolda, arkada korumaların bulunduğu araçla seyir halindeyken gerçekleştiği belirtildi.

Şoför Hakan Çalışkan ve korumaların, Tatlıses'in başından akan kanı görünce saldırıya uğradıklarını anladıkları ve hemen Levent'teki bir özel hastaneye gittikleri, orada kendisine oksijen verilen Tatlıses'in ambulansla Maslak'taki Özel Acıbadem Hastanesine nakledildiği kaydedildi.

A.A.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,419 µs