En Sıcak Konular

Tayyar, Gaziantep'ten aday adayı oldu

14 Mart 2011 16:29 tsi
Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar, Gaziantep'ten AK Parti aday adayı oldu. Aday adaylığı için memleketi Gaziantep'e gelen Tayyar, aday adaylığı dilekçesini AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'e verdi. AK Parti rozetini takan Tayyar, İl Başkanı Uzer'e y

Tayyar, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergenekon sanıklarının aday yapılmasını değerlendiren Tayyar, "Çok sayıda Ergenekon ve Balyoz sanığının CHP ve MHP'den aday adaylığı konuşuluyor. Ben açıkçası hepsinin iki partiden aday olmasının doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü, hem CHP hem MHP, bu davaların birer siyasi dava olduğunu, sanıkların mağdur edildiğini ifade ediyorlar. Eğer bu tezlerinde samimi iseler, bu davalarda gözaltına alınan sanıkları kurtarmak için hepsini aday yapmalarında fayda var." dedi.

Sadece Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal gibi kamuoyunda bilinen isimler üzerinden değil, 2007'de Ergenekon soruşturmasının başlamasına yol açan bombaların bulunduğu gecekondunun sahibi Mehmet Demirtaş'ın da aday yapılmasını tavsiye eden Tayyar, şöyle dedi: "Hiç olmazsa gecekondulara da bir açılım yapmış olurlar. Ne kadar aday varsa yapsınlar ki bu iddialarının arkasında durduklarını göstersinler. Ancak ben milletimizin 12 Haziran'da Silivri'den Ankara'ya, dolmuş hattı oluşturmaya çalışan iki partiye de gereken dersi vereceğini düşünüyorum."

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİN GEÇEN 9 YILDAN DAHA ÖNEMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Tayyar, 26 yıldan beri gazetecilik yaptığını belirterek, şunlara ifade etti: "İzlemediğim siyasi parti, genel başkan kalmadı. Çoğu ile de gazeteci olarak ilişkim oldu. Ancak ben son 9 yılda devrim gibi nitelendirilecek çok önemli icraatlara imza atıldığını düşünüyorum. Önümüzdeki sürecin geçen 9 yıldan daha önemli olacağını düşünüyorum. Çünkü 9 yıl boyunca statüko bir ölçüde yıkıldı. Yıkılan statükonun yerine daha güçlü, şeffaf, hesap verebilir, demokrat bir cumhuriyetin inşa sürecinin başlayacağını, bu çerçevede yeni bir anayasanın yapılacağını, böyle bir dönemde olaylara tanıklık etmek yerine, sürecin içinde olup görev almanın daha doğru olacağını düşündüm. Bu nedenle de gövdemi taşın altına koyup, bu mücadeleyi AK Parti içerisinde sürdürmek için yola çıktım."

Memleketine vefa borcunu ödemek için Gaziantep'ten aday adayı olmayı tercih ettiğini kaydeden Tayyar, son dönemde Ankara ve İstanbul'dan aday olabileceği yönünde de bir takım telkinler olduğunu, hatta 'Bu iki ilden ol, seçmenin de olmaz. Rahat edersin, gelenin gidenin de olmaz...' gibi konuşmaların yapıldığını, ancak kendisinin zor olanı seçtiğini dile getirdi.

Gaziantep'in, doğup büyüdüğü ve vefa borcu olan bir şehir olduğunu belirten Tayyar, "Zorluklarını biliyorum, bana hiç kimse bir liste güvencesi vermedi. Başka bir güvence de vermediler. Kendimi teşkilata ve halka emanet ediyorum. Onların da bana sahip çıkacağını düşünüyorum. Eğer listede yerimizi alırsak, almasak da fark etmez bu konudaki mücadelemiz devam edecek. Doğup büyüdüğüm topraklara vefa borcumu ödemek istedim. İkincisi taban siyaseti yapmak istiyorum. Ben yaptığım işi iyi yapmak istiyorum." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs