En Sıcak Konular

"Kanaltürk, 28 milyon $'a CHP'nin"

0 0 0000 00:00 tsi
Kanaltürk'ün eski genel yayın yönetmeni Ahmet Kaplan'dan şok iddia: Tuncay Özkan kanalı CHP adına satın aldı. CHP'den alınan parayla da kanalı 15 yıllığına 28 milyon dolara kiraladı.

Kanaltürk'ün eski genel yayın yönetmeni Ahmet Kaplan'dan şok iddia: Tuncay Özkan kanalı CHP adına satın aldı. CHP'den alınan parayla da kanalı 15 yıllığına 28 milyon dolara kiraladı.

Vatan TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Kaplan, İstanbul 6. İş Hâkimliği'ne Kanal Türk aleyhinde açtığı davayı kazandı. Davayı yürüten hâkim Süleyman Sami Acar, gazeteci Ahmet Kaplan'ın Kanal Türk'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığını karara bağladı. Kararda, Ahmet Kaplan'ın işten çıkarılması sonucu oluşan tazminatının ödenmesi istendi. Kaplan, verilen kararla Tuncay Özkan'dan önce "Kanal Türk" adı altında genel yayın yönetmeni olarak çalıştığının onaylandığını söyledi.

"Kanal Türk'ün kuruluşunu gerçekleştiren, adını Kanal Türk olarak koyan benim" diyen Ahmet Kaplan, bundan sonraki süreçte, avukatları ile görüşüp isim hakkı için mücadele edeceğini söyledi. Kaplan, "Adını koyduğum ve kamuoyunda bilinirliğini sağladığım Kanal Türk Televizyonu'nu kiralayıp benim ve işe aldığım insanların sosyal haklarımı ve birikmiş maaşlarımı dahi vermeyen kanal yetkililerine hayatın gerçeklerini anlatmak ve hakkımızı almak istiyordum, başardım. Umarım, Özkan bu kararla hakkı sahibine teslim eder" diye konuştu.

KANALI ÖZKAN KİRALADI

Siyasi partilerin kanunen yayın organı kuramadığını hatırlatan Ahmet Kaplan, kanalın Tuncay Özkan yönetiminde CHP'nin kullandığını iddia etti. Ahmet Kaplan, kanalın Tuncay Özkan yönetimine geçişindeki süreci ve sonrasına dair, "Patronumuz ve Genel Müdürümüz Ali Çetin'in kanalı satmak için müşteri aradığını duyduk. Daha sonra CHP'nin desteği ile Tuncay Özkan'ın kanalı kiralayacağı ifade edildi. Tuncay Özkan ile özel toplantılar yapıldı. Görüşmelerin ardından kanalın 28 milyon dolara 15 yıllığına kiralandığı bilgisi verildi. Paranın kaynağının da CHP olduğu söylendi. Tuncay Özkan benimle çalışamayacağını bildirmiş, bana işi bırakmam tebliğ edildi. Beş kuruş verilmeden işten çıkarıldım. Haklı mücadelem sonunda açtığım davayı kazandım" dedi.

yeni şafak



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs