En Sıcak Konular

Batıyı bir kez daha uyardı

14 Mart 2011 12:05 tsi
Batıyı bir kez daha uyardı "NATO’nun Libya’ya askeri operasyon yapmasının faydasız olacağını ve tehlikeli sonuçlar doğuracağı kanaatindeyiz. Değişim talebinin kendi mecrasında akması gerekir"

Başbakan Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki hareketlere kayıtsız kaldıkları için Batı ülkelerine, Türkiye’deki basın özgürlüğü tartışmalarını yansıtma biçimlerinden dolayı da uluslararası basın örgütlerine sert eleştirilerde bulundu.

İstanbul Değişim Liderleri Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, Batı’ya Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki eylemlere kayıtsız kaldığını belirterek bunun faturasının ağır olacağı uyarısını yaptı.

Erdoğan, “Demokrasi taleplerine kayıtsız kalmak küresel çapta sosyal ve siyasal krizleri tetikleyecektir. Bunun faturası ağır olur” dedi.

Başbakan, Ortadoğu’daki değişim talebinin Batı’dan, yeterli desteği bulamadığını ifade ederek, Irak’ın demokratikleştirilmesi için gösterilen çabanın bu bölgeler için de gösterilmesi gerektiğini söyledi ve şu sert eleştiriyi yöneltti:

“Petrol, demokrasi ve insan hakları karşısında asla bir kriter olamaz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya baktıklarında petrol ve piyasa görenler halkların vicdanında ağır yaralar açmakta, adalet duygusunu tahrip etmektedir.”

“LİBYA’YA NATO MÜDAHALESİ FAYDA GETİRMEZ”

Son dönemde tartışılmakta olan Libya’daki çatışmalara NATO müdahalesi seçeneğini de değerlendiren Erdoğan, NATO’nun yapacağı askeri müdahalenin bir fayda getirmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, “NATO’nun Libya’ya askeri operasyon yapmasının faydasız olacağını ve tehlikeli sonuçlar doğuracağı kanaatindeyiz. Değişim talebinin kendi mecrasında akması gerekir” dedi.

“TÜRKİYE’YE HAKSIZLIK EDİLİYOR”

Türkiye’de basın özgürlüğü tartışmalarıyla ilgili olarak da uluslararası basın kuruluşlarını eleştiren Erdoğan, Türkiye’ye bu anlamda “haksızlık” edildiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’deki basın özgürlüğü tartışmalarının uluslararası kamuoyuna taşındığını ve yanlış değerlendirmelerle Türkiye karşıtı sistematik bir kampanyaya dönüştüğünü görmekteyiz. Yargının tasarrufu altındaki bir operasyonun basının kısıtlanması olarak lanse edilmesi Türkiye’ye haksızlıktır” dedi.

“Son 8-9 yılda yapılan değişikliklerle yazılamayanların, konuşulamayanların gündeme taşınır hale geldiğini" söyleyen Erdoğan Türkiye’yle ilgili görüş belirteceklerin konunun özüne hakim olması gerektiğini belirtti.

 “Başta Avrupa Parlamentosu olmak üzere Türkiye’yi takip eden çevrelerin meselelerin özüne hakim olarak görüş belirtmelerinin daha doğru olacağı kanaatindeyim” diyen Erdoğan, eleştirileri dikkate aldıklarını, ama eleştirilerin, art niyetten, kasıttan, ön yargıdan arınmış olmasını da önemsediklerini ifade etti.

Sevin Turan / Hürriyet



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs