En Sıcak Konular

Merkez Sağ’ın ‘tabanı’ kayıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Merkez Sağ’ın ‘tabanı’ kayıyor! ANAP ve özellikle DYP’nin taban örgütlenmelerinde inanılmaz kopuşlar yaşanıyor. Sıcak gelişmeler içinde sezilmeyen bu ‘taban kayması’, ağırlıklı olarak DYP’de olmakla birlikte ANAP’ta da ciddi biçimde yaşanıyor. Üst üste gele

Anavatan Partisi Sorgun ilçe başkanı Ergin Gül yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ANAP’ın yürüttüğü politikayla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, "Değerlendirme sonrası oy birliğiyle karar aldık ve partimizden istifa ettik. Partinin genel merkezinin sürdürdüğü politika ilçemizde kabul görmemiştir. Arkasında halk desteği olmayan herhangi bir siyasi hareketin başarılı olamayacağı açıktır. Biz ilçe başkanlığı, kadın kolları, gençlik kolları ve parti üyelerimiz, partideki tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyoruz" dedi.

İstifa edenlerin sayısının ilçe yönetim kurulu olarak 21, ancak kadın kolları, gençlik kolları ve parti üyeleriyle birlikte 100 olduğunu belirten Gül, "Şu an itibariyle partiden 100 kişi istifa etmiştir. Bu sayı ilerleyen saatlerde 200'ü aşacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, Sorgun ilçesine bağlı Belencumafakılı eski Belediye Başkanı Ömer Akdemir, üye olduğu Doğru Yol Partisi'nden (DYP) 200 arkadaşıyla birlikte istifa ettiklerini açıkladı. Akdemir, 1965 yılından itibaren Adalet Partisi ve DYP çizgisinde hizmet ettiklerini söyleyerek, "6 yıl DYP il yönetiminde çalışmış, 5 yıl belediye başkanlığı yapmış bir şahıs olarak 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DYP Genel Başkan Mehmet Ağar'ın tutumunu protesto ederek, partimden istifa ediyorum" dedi.

Partiden kendisiyle birlikte 200 arkadaşının da istifa ettiğini açıklayan Akdemir, "Bu sayı daha da artacaktır. DYP'nin son tutumlarını protesto ediyoruz. Seçimde de inşallah sandığa gömeceğiz" şeklinde konuştu.

DYP, Nevşehir ve Kayseri'de kan kaybediyor

Nevşehir'de DYP'nin merkez ilçe yönetiminden 18 kişi ve Kayseri'de bir belde belediye başkanı partisinden istifa etti. Nevşehir'de DYP Merkez İlçe Başkanı Fatih Okur, düzenlediği basın toplantısında 17 yönetim kurulu üyesi ile partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Partisinin İl Başkanı Zafer Salgın'ın tutumlarını istifa gerekçesi olarak gösteren Okur, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili duruşunu da tasvip etmediklerini ifade etti. İl Başkanı Zafer Salgın'ın demokrat misyona sığmayan görüş ve tutumlarından rahatsız olduklarını belirten Okur, ''Entrikalar, ayak oyunları ve gelecek hesapları hiç kimseye fayda getirmeyeceği gibi bizim siyasi ahlakımıza da sığmamaktadır. İl başkanı ve yönetim kurulunun demokrat misyona sığmayan görüş ve tutumlarından dolayı ilçe teşkilatı olarak rahatsızız. Teşkilatlar arasındaki bu anlaşmazlığın DYP'ye zarar vermemesi için merkez ilçe yönetim kurulu olarak istifa etmeyi uygun gördük. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da tutumlarını tasvip etmiyoruz'' diye konuştu.

KAYSERİ'DEKİ İSTİFALAR

 Kayseri'de de Bünyan ilçesine bağlı Akmescit beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Garip Altemel, ''cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin izlediği tutumu beğenmediği'' gerekçesiyle partisinden istifa etti. Altemel, yaptığı yazılı açıklamada, halkın iradesi ile gelinen makam ve mevkilerde, halka rağmen siyaset yapmanın irade sahibi halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu belirtti. Mensubu olduğu DYP'nin (Muhalefet olmanın gereğini yaptık) gerekçesi ile cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda gösterdiği tutumun, temsil ettikleri halkın iradesi ile uyuşmadığını ifade eden Altemel, cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği tutumu beğenmediği gerekçesiyle partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'e haksızlık yapıldığını da savunan Altemel, ''Kayserili olarak Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin engellenmek istenmesine tepki göstermek için partimden istifa ettim'' ifadesini kullandı. Kayseri'de Ebiç beldesinin Anavatanlı Belediye Başkanı Ahmet Orhan, Develi ilçesinde eski DYP İlçe Başkanı Mehmet Somuncu, Yemliha beldesinde belediye meclisinin 3 DYP'li ve 1 MHP'li üyesi de benzer gerekçelerle partilerinden istifa etmişti.

ÇIĞ GİBİ

DYP ve ANAVATAN'lı bazı yerel yöneticiler, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde izlenilen tutumu eleştirerek partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Niğde'nin Konaklı beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Ünal Topal, düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanı seçimi sürecinde ülkeyi kaosa sürükleyebilecek tavır sergilediğini ileri sürerek, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Belediye başkanlığı görevini bundan sonra bağımsız olarak sürdüreceğini ifade eden Topal, şunları söyledi: ''Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili dik duruşundan dolayı Denizli Milletvekilimiz Ümmet Kandoğan'ı tebrik ediyorum. DYP'nin cumhurbaşkanı seçiminde TBMM'ye girmesi gerekirdi. Ama öyle olmadı. Partimizin bu tavrı AK Parti'ye puan kazandırdı. AK Parti erken seçime giderse daha büyük çoğunlukla cumhurbaşkanını seçecektir.''

MANİSA

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Osman Bilir, ''Cumhurbaşkanı seçim sürecinde partisinin izlediği tutumu protesto etmek amacıyla istifa ettiğini'' belirtti. İstifa kararından sonra DYP Soma İlçe Başkanı Nihat Onbaşıoğlu'nun, Avdan'a giderek, Bilir'i kararından çevirmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı kaydedildi. Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar beldesinde ise DYP'li Belediye Başkanı Osman Çelikel ve üç belediye meclis üyesi partilerinden istifa ettiklerini bildirdi. Çelikel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''partisinin cumhurbaşkanı seçim sürecinde CHP çizgisinde hareket etmesinden duyduğu rahatsızlık sebebiyle istifa ettiğini'' öne sürdü. Çelikel ile DYP'li İlyaslar Belediyesi meclis üyeleri Sait Öncütürk, Tayfun Güven ve Mustafa Erkan'ın da istifa ettikleri öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta DYP'li iki belde belediye meclisi üyesi partilerinden istifa etti. Türkoğlu ilçesi Şekeroba Belde Belediyesi meclis üyeleri Hasan Yağcı ve Yusuf Şen, yazılı açıklamalarında, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanı seçimi sürecinde CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'a endeksli bir tavır izlemesinden rahatsız olduklarını belirtti.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Arıcak ilçesi DYP İlçe Başkanı Şükrü Yılmaz, görevinden istifa etti. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında başladığı siyaset hayatında 1997 ve 1998 yılları dışında sürekli DYP ilçe başkanı olduğunu söyledi. Yılmaz, partisinin, cumhurbaşkanı seçimi sırasında CHP doğrultusunda aldığı tavır gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini belirterek, istifa dilekçesini DYP Genel Merkezine faksladığını kaydetti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ANAVATAN İlçe Başkanı Halil Milli ve bazı yönetim kurulu üyeleri partiden istifa ettiklerini açıkladı. Milli, Ceylanpınar Caddesi'ndeki parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partisinin cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili tavrını benimsemediklerini belirterek, bu nedenle istifa ettiklerini açıkladı. Halil Milli ile birlikte parti üyesi 19 kişinin daha istifa ettiği belirtildi.

MALATYA

Malatya'da ANAVATAN Pütürge İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, kendisi ile birlikte 200 üyenin, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili izlediği tutum nedeniyle partiden istifa ettiğini bildirdi. Mehmet Karakaş, partililerle yaptığı basın açıklamasında, Genel Başkan Mumcu'nun cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili tutumunu onaylamadıklarını, tepki olarak istifa ettiklerini söyledi.

ANAVATAN'ın artık ''Özal misyonu''nu sürdürmediğini ve CHP yanlısı politika izlediğini öne süren Karakaş, aralarında ilçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 200 partili ile istifa ettiklerini kaydetti. -AĞRI- Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Genç Parti (GP) İlçe Başkanı Ahmet Özfırat ile 46 yönetim kurulu üyesi topluca istifa etti.

Özfırat, yaptığı yazılı açıklamada, kendisiyle birlikte 46 yönetim kurulu üyesinin partiden istifa ettiğini duyurarak, ''Ülkemizi ağır şartlarda çok zor ve sorunlu günler beklemektedir. Cumhurbaşkanı seçiminde halkın vekilleri hür iradeleriyle oy kullanamamış ve hatta meclise sokulmamıştır'' görüşünü ifade etti.

GP Milletvekili Emin Şirin'in Meclis Genel Kurulu'nda seçmenleri temsil etmesi gerektiğini savunan Özfırat, şunları kaydetti: ''Son günlerde partimizin ve CHP'nin yakınlaşmasından duyduğumuz rahatsızlıktan dolayı mensubu bulunduğumuz Genç Parti'den 46 arkadaşımla birlikte istifa ediyoruz.''
cafe siyaset



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs