En Sıcak Konular

Türkiye Londra'da 18 marka ile temsil ediliyor

14 Mart 2011 11:26 tsi
Türkiye'nin 18 markayla katıldığı İngiltere'nin başkenti Londra'daki ''Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı'' (IFE 2011) başladı.

Türkiye'nin 18 markayla katıldığı İngiltere'nin başkenti Londra'daki ''Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı'' (IFE 2011) başladı.

Excel Fuar Merkezinde, 16 Mart'a kadar sürecek İngiltere'nin en büyük yiyecek ve içecek fuarına, aralarında lokum, şekerleme, helva, makarna, bulgur, reçel, kuruyemiş, salça, turşu, zeytin ve zeytinyağı gibi çeşitli ürünleri satan Türk firmaları da katılıyor.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara ilk kez katıldıklarını belirterek, İngiltere'nin özellikle sofralık zeytin için hedef seçtikleri pazarlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelecek yıllardaki üretim artışında ihtiyaç duyacağı yeni ihracat pazarlarını yaratmak için Londra'da bulunduklarını ifade eden Ökten, ''Aslında zeytinyağı için de burada ciddi bir potansiyel var ama Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye uyguladığı yüksek gümrük vergisinden dolayı zeytinyağında rekabet şansı azalıyor. Ama sofralık zeytinde İngiltere pazarı ciddi şekilde büyüyor'' dedi.

Zeytin ve zeytinyağı ihracatında İtalyan şirketleriyle rekabet şartlarını da değerlendiren Ökten, şöyle konuştu:

''İtalyanlar dünyanın her tarafında. Bütün dünyadaki üretim kendi ellerindeymiş gibi çok güzel bir imaj oturtmuşlar. Rekabet kolay değil. İtalyanların zamanında Türkiye'den dahi mal alıp paketleyip buralara sattıklarını düşünürsek biz de iyi stratejiyle zaman içerisinde mutlaka bu pazarlarda başarılı oluruz. Kolay değil ama zaman alacaktır.''

Hacı Şerif şirketinin pazarlama müdürü Ulaş Konya da geçen yıldan itibaren yurtdışına açıldıklarını kaydederek, ilk kez Avrupa'da bir fuara katıldıklarını bildirdi.

Hedefleri için IFE 2011'i en iyi adım olarak düşündüklerini anlatan Konya, ''Fuardan beklentimiz Avrupa penceresini biraz daha kendimize göre açıp buradan ilerlemek. İngiltere'deki bu fuar, Avrupa'nın en büyük fuarlarından biri. Başarılı olacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

Fuarın ilk günündeki ziyaretçi sayısından memnun olduklarını belirten Konya, ziyaretçilerin en çok paketleme şekline ilgi gösterdiğini ve Türk lokumlarını çok beğendiklerini kaydetti.

İki yılda bir yapılan fuarda özellikle çikolata, peynir ve zeytin gibi ürünlerin tanıtıldığı stantlara yoğun ilgi olduğu gözlendi.

AA

 



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs