En Sıcak Konular

İsrail'den vahşi karar: Bir ölüye 100 yerleşim

14 Mart 2011 10:13 tsi
İsrail'den vahşi karar: Bir ölüye 100 yerleşim İsrail Batı Şeria’nın Nablus kenti yakınlarındaki Yahudi yerleşim merkezi Itamar’da 3’ü çocuk 5 kişilik ailenin bıçaklanarak öldürülmesin, ölen her bir Yahudi için 100 yeni yerleşim yapılması kararı alarak karşılık verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada saldırıyı lanetledi ve en az 500 yeni yerleşim birimi yapılacağını açıkladı.

Netanyahu, yeni yerleşim birimlerinin Batı Şeria’da Ma’ale Adimum, Ariel, Kirya Sefer ve Guş Etzion yerleşimlerine ek olarak yapılacağını açıkladı. Netanyahu yaptığı açıklamada Filistin  yönetiminde İsrail’e karşı kışkırtmalara dikkati çekerek, bu tür kışkırtmaların  saldırıya neden olduğunu ileri sürdü. Netanyahu, Filistin yönetiminin intihar eylemcilerinin adını caddelere, meydanlara verdiğini, “katillerin ailelerine”  burslar sağladığını öne sürüp, “Bunlar, Filistin yönetiminin barış konusunda eğitim vermediğini gösteriyor. Bunu Abbas’a da söyledim ve Itamar saldırısıyla  ilgili çok daha net bir kınama yayımlanmasını beklediğimizi belirttim” diye  konuştu.

Bire bin isteriz

İsrail İçişleri Bakanı Eliyahu Yişai ise, “500 yetmez her öldürülen Yahudi için 1000 ev inşa edilmeli” çağrısında bulundu. Bayındırlık Bakanı Ariel Atias da Itamar’daki cinayete karşı  yerleşimlerde inşaatlara destek çıktı. Atias, “Kudüs’te ve Batı Şeria’da inşaat  yapmalı, yerleşimleri güçlendirmeliyiz. Şimdi bunun zamanıdır” dedi.



Bu haber 1,112 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,405 µs