En Sıcak Konular

Ergenekon sanıklarıyla yan yana olmak istemedi

10 Mart 2011 20:54 tsi
Ergenekon ana davasında Danıştay saldırısına ilişkin dosya kapsamında ifadesine başvurulan tanık Esra Feride Gökçimen'in isteği üzerine mahkeme salonu boşaltılarak kapalı bir oturum yapıldı.

Gökçimen, ifadesi ile savcı, hâkim ve sanık avukatları tarafından kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar sanıklara okunurken de mahkeme salonunda bulunmak istemediği için arka bölüme alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık Esra Feride Gökçimen'in talebi doğrultusunda sanıklar, izleyiciler ve basın mensupları mahkeme salondan dışarı çıkarılarak kapalı oturumda ifadesi alındı. Çimen, ifadesinin ardından savcıların, sanık avukatlarının ve daha sonra da mahkeme heyetinin sorularına da cevap verdi. Daha sonra da Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, kapalı oturuma son vereceğini açıkladı.

Tanık Gökçimen'in, sanıklar ile yan yana gelmek istemediğini söylemesinin ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının soru sorma hakkı ihlal edilmeyecek şekilde tanık Gökçimen'in sesli ve fiziki görüntülerinin duruşma salonuna aynen aktarılacağı gizli tanıklar için hazırlanan odaya alınmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca tanığın yanında sanık avukatlarından birinin de bulunmasını karara bağladı.

Karara itiraz eden sanık avukatları, Gökçimen'in gizli tanık olmadığını, bu uygulamanın usul ve yasada bulunmadığını, tanığın kimliğinin ve adresinin belli olduğunu, sanıklardan çekinmesine gerek olmadığını, gizli tanık odasında dinlenilmesinin davaya bir katkı sağlamayacağını söyledi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in de mahkemenin verdiği kararın uygun olduğu yönünde görüş bildirmesinin ardından mahkeme heyeti de verdiği karardan dönmeyerek sanıkları salona aldırttı. Bu gelişmenin ardından Başkan Özese, tanık Gökçimen'in kapalı oturumdaki ifadesini sanıklara okudu.

Gizli tanık bölümüne alınmadan önce ifadesinin diğer sanıklara okunmaya başlandığı sırada duruşma salonunun arka tarafında bekletilen Gökçimen'in rahatsızlandığı, mahkeme salonunun önünde sanıklar için tedbir amaçlı bekletilen ambulans ile Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Gökçimen'in burada yapılan müdahalenin ardından taburcu edilerek evine gönderildiği öğrenildi.

Bu sırada Gökçimen'in tanık sıfatıyla verdiği ifadesinin okunmasına devam edildi. İfadesine göre Gökçimen'in, Semih Tufan Gülaltay'ın tutuklu olarak yargılandığı, kendisinin de müşteki olarak yer aldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki ''Gülaltay'ın yanında kaldıkları dönemde, Muzaffer Tekin'in sık sık bu binaya geldiğini, Danıştay saldırısından 2 gün önce de Tekin'in yanında 4-5 kişilik grupla Gülaltay'ın ofisine geldiğini ve saatlerce toplantı yaptıkları, Alparslan Arslan'ın da olaydan önce bu binaya kalabalık bir grupla geldiğini gördüğünü'' söylediği ifadesindeki bazı yerlerini değiştirdiği anlaşıldı. Gökçimen, Muzaffer Tekin'i Gülaltay'ın yanında bulunduğu dönemde bir kez gördüğünü, ancak ifadesindeki diğer bölümlerinin ise eşi Muzaffer Gökçimen'in kendisine anlattıklarından ibaret olduğunu söyledi.

Gökçimen'in, ifadesinde eşinden duyduklarını olduğu gibi aktardığını anlattığı görüldü. Bu arada Osman Yıldırım da rahatsızlanması üzerine yapılan müdahalenin ardından cezaevine geri gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan, dün Silivri 2 Nolu Cezaevi L2 koğuşuna sevk edilen İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu da siroz rahatsızlığı nedeniyle meydana gelen gastroentolojik sorunu yüzünden Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Dâhiliye Servisi'nde tahlilleri yapılan Hilmioğlu'nun, duruma göre başka bir hastaneye sevk edilme ihtimali olduğu öğrenildi.

(CİHAN)



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs