En Sıcak Konular

SDÜ Rektörü, CHP milletvekiliği için istifa etti

10 Mart 2011 19:44 tsi
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Baydar, memleketi Aydın'dan CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa dilekçesini YÖK'e sundu.

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal memleketi Elazığ, Isparta Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı Isparta'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. Isparta-Burdur 15. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci de aynı kentte MHP'den aday adayı olacak.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlyas Şeker, milletvekili aday adaylığı için Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyesi meclis üyeliği görevlerinden istifa etti.

Üyesi bulunduğu AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak üzere İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a istifa dilekçesini sunan Şeker, AA muhabirine, meclis üyeliği kanalıyla aldığı başkan vekilliği ve İmar Komisyonu Başkanlığı görevlerinin otomatik olarak düştüğünü söyledi.

Aday adaylığı için resmi başvurusunu 13 Mart Pazar günü saat 13.00'de yapmayı planladığını belirten Şeker, ''17 yıldan beri belediye meclis üyeliği yapıyordum. Bu dönemde edindiğim birikim ve mesleğim itibarıyla milletvekili aday adayı olma kararı aldım. Harita Yüksek Mühendisi olmam nedeniyle Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yapıyorum. Oradaki birikimim, belediyedeki birikim ve tecrübemi Ankara'da değerlendirmek istiyorum. Bu düşünceyle böyle bir yola çıktım'' dedi.

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Çetin'in AK Parti'den, Gürkan'ın ise CHP'den aday adayı olacağı öğrenildi.



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs