En Sıcak Konular

'Faili Meçhul' Dink ve Santaro cinayetini ele alacak

10 Mart 2011 18:45 tsi
TRT Haber'de yayınlanacak 'Faili Meçhul' programı Trabzon Rahip Santaro cinayetiyle başlayan ve Hrant Dink cinayetine kadar devam eden süreci ele alacak.

Programa katılan Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Öztürk, Santaro cinayetinin ardından Trabzon'da aralarında Sevgi Erenerol, Ergenekon davasısanıkları Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve Prof. Dr. Ümit Özdağ da bulunduğu çok sayıda kişinin şehre gelerek konferanslar verdiğini belirtiyor. Trabzon'un seçilmiş bir şehir olduğunu ve bu şehir üzerinden mesajlar verilmeye çalışıldığını söyleyen Öztürk, Ergenekon soruşturması başladıktan sonra her konferansın başka amaca hizmet ettiğini anladıklarını belirtiyor.

Her bölümünde farklı bir konuyu ele alan TRT Haber'in "Faili Meçhul" programı bu bölümünde Rahip Santaro cinayetini konu aldı. İsmet Berkan, Ali Bayramoğlu, Eser Karakaş ve Mehmet Altan gibi gazetecilerin yanı sıra Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Öztürk ve Trabzon Barosu Avukatlarından Osman Çıtlak'ın da katıldığı programda cinayet ve sonrasında Trabzon'da yaşananları ve şehirde oluşturulan havayı ele alacak.

Programın en dikkat çekici kısmı ise Rahip Santaro cinayetinden 20 gün sonra Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Türk Ocağı davetlisi olarak şehirde verdiği konferans ve söylediği sözler olacak. Özdağ'ın 25 Şubat 2006 tarihinde yapılan konferansta "Karadeniz insanının doku üstünlüğü milli güvenlik açısından çok önemlidir. Çünkü bu bölge Türklerin Anadolu'da ilk yerleştikleri coğrafyadır. Bu bölgenin insanı iddiacı, özgüveni yüksek, savaşçı, çelikleşmiş insan profiliyle Türk ulusunu ortaya çıkarmıştır. Buralarda yaşayacağımız bir kriz, ülkenin genelini ağır biçimde etkiler. Ordu-Artvin ekseninde, 15 yıldır istihbarat örgütlerinin eşgüdümlü savaşı yaşanıyor. Bu savaşın temel amacı Karadeniz insanının dokusunu tahrip etmektir. 15 yıl önce Türk devletinin güvenlik birimleri bana başvurarak Karadeniz bölgesinde psikolojik operasyonlara karşı konferanslar vermemi istedi. Bu bölge devletin güvenlik algılaması içine girmiştir... Trabzon ve Trabzonlu kent ve insan olarak, tarihine ve soyuna uygun bir direniş merkezidir. Trabzon Türkiye'nin güvenligi için hayati öneme sahiptir." sözlerine yer verilen programda, o tarihlerde ulusalcı görüşte kişilerin Trabzon'da yaptığı konferanslara dikkat çekiliyor. Ergenekon sanıklarından Hurşit Tolon, Şener Eruygur gibi isimlerin de o dönemde benzer konferanslar verildiğin belirten Günebakış Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Öztürk, ilk anda konferansaları "Trabzona geldiler, programa katıldılar gittiler" diye değerlendirdiklerini ancak Ergenekon soruşturmasının ardından her gelişin bir amaca hizmet ettiğini anladıklarını belirtiyor.

(CİHAN)



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs