En Sıcak Konular

Cihaner: Cumhuriyet savcılığı yapmamın...

10 Mart 2011 17:56 tsi
Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, görevini yapmasının objektif koşulları kalmadığını söyledi.

12 Haziran'daki seçimlerde aday adayı olduğu için istifa dilekçesini veren Cihaner, 2839 sayılı "Milletvekili Seçimi Kanunu" gereği Cumhuriyet savcılığı görevinden ayrılma başvurusu yaptığını ifade etti.

Daha sonra Adana Adliyesi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cihaner, iki sürecin birbiriyle kesiştiğini söyledi.

Cihaner, "Memleketin git gide daha çok karanlığa dönüştüğü koşullarla malum siyasi süreç birbiriyle kesişti. Öyleki gazetecilerin gazetecilik yaptığı, doktorların doktorluk yaptığı, avukatların avukatlık yaptığı için suçlandığı bir takım haksız hukuksuz süreçlere mahkum edildikleri bir sürecin benzerini ben de yaşadım. Layıkı ile cumhuriyet savcılığı yapmamın objektif koşulları kalmadı." dedi.

Böyle bir süreçte mal beyanında bulunmayan yoksulları cezaevine gönderen bir hukuk düzeninin parçası olarak bu ülkeye borcunu ödeyebileceğine inanmadığını kaydeden İlhan Cihaner, "Bunun koşulları kalmadı. Onun için böyle bir karar verdik. Bundan sonrasını koşullar gösterecek." diye konuştu.

Hangi partiden ve nereden aday olacağı sorularını cevapsız bırakan Cihaner, yargılandığı davaların milletvekili dokunulmazlığı ile bir ilgisinin olmadığını dile getirdi. Cihaner, şunları söyledi: "Bu suçların milletvekili dokunulmazlığıyla bir ilgisi yok. Üstelik bizim yaklaşık bir buçuk yıldır tek talep ettiğimiz yargılanmaktır. Israrla sistem bizi yargılamaktan kaçınıyor. Bizim yargılanmadan kaçmak diye bir şeyimiz yok. Tam tersi yetkili ve görevli bir mahkeme önüne çıkarılmayı beklerken, bizim için neredeyse özel mahkeme, özel Yargıtay Ceza Daireleri oluşturulmaya çalışılıyor. Adeta bir kan davası yürütülüyor. Onun için hiçbir şeyden korkumuz yok. Tam tersi yargılanmak istiyoruz. Bize atfedilen o akıl ve mantık dışı suçlamalar da milletvekili dokunulmazlığı kapsamında suçlar değildir."

"Görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik ve terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla yargılanan Cihaner, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adana'ya savcı olarak atanmıştı.

Adana Adliyesi'nde infaz savcısı olarak görev yapan Cihaner, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanıyor. Cihaner'in "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada, Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle dosyanın tekrar Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verilmişti. Cihaner, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde "Görevi kötüye kullanmak ve imar kirliliğine neden olmak, evrakta sahtecilik" suçlamasıyla yargılanacak.

Cihan



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs