En Sıcak Konular

Putin'in kuklasını yakan çevreciye ABD'den ödül

10 Mart 2011 16:01 tsi
ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Rusya'da çevre örgütü 'Himki Orman Savunucuları' lideri Yevgeniya Çirikova'ya cesaret ödülü verdi.

Rusya'da temaslarda bulunan Biden, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, Çirikova'ya 'Uluslararası Cesur Kadın Madalyası'nı takdim etti. Ödülün Çirkova'ya Himki ormanında geçmesi planlanan otobana karşı çıkması üzerine verildiği açıklandı.

Moskova-St. Petersburg arasında Himki ormanları üzerinde inşa edilecek otoban için tartışmalar bir kaç yıldır devam ediyor. Yolun yapımına geçtiğimiz Aralık ayında onay veren Başbakan Vladmir Putin, bu konudaki tartışmalara da son noktayı koydu. Başlangıçta projenin durdurulmasına karar veren Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de daha sonra inşaata onay verdi.

Çirikova en son eylemini "Himki Orman Savunucuları" üyeleri ile birlikte 6 Mart'ta düzenledi. Himki ormanı yakınında toplanan yaklaşık yüz kişi Putin'in ve diğer devlet yetkililerinin kuklasını yaktı. Çirikova suçlular için kesilen "cezayı" okurken, diğer protestocular da davul çaldı ve kuklaların üzerine benzin dökerek ateşe verdi.

Çirikova, Biden ile görüşmesinde kendisinden Başbakan Putin'e Himki ormanını sormasını istedi. Çirikova, Twitter'de yazdığı mesajda, "Biden'den Putin'e Himki ormanını hatırlatmasını söyledim. Mutlaka konuyu ileteceği sözünü verdi" şeklinde yazdı.

Üç gündür Moskova'da temaslarını sürdüren Biden bugün muhalif gruplarla bir araya geldi. Rusya insan hakları örgütü Memorial'ın başkanı olan Oleg Orlov görüşmede insan hakları ihlalleri, rüşvet Rusya'nın yasal sistemi ve terör tehditlerinin görüşmede ele alındığını söyledi. Biden görüşmede Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne girebilmesi için demokrasi, adil seçim ve insan haklarına saygının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Biden gün içinde Putin ile de görüştü. İkilinin görüşmesinde Rusya ile ABD arasında vizelerin kaldırılması konusunun gündeme geldiği kaydedildi. Biden, Putin'in vizelerin kaldırılması ile ilgili önerisini "iyi bir teklif" şeklinde değerlendirdi.

Cihan



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs