En Sıcak Konular

İsrail'den 'bazı ülkelere' uyarı

10 Mart 2011 15:11 tsi
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, bazı batılı ülkelerin Filistin yönetiminin dış temsilciliklerinin statüsünün yükseltmesini eleştirdi.

Ayalon, yabancı büyükelçilerle düzenlenen bir brifingden sonra yaptığı açıklamada, Filistin temsilciliklerinde yapılan değişikliklerin, uygulamadaki gerçekleri değiştirmeyeceğini savundu. Ayalon, bu tür tek taraflı hareketlerin, müzakerelerle sağlanmış bir barışı, dolayısıyla da bir Filistin devletinin oluşturulması şansını da azaltacağını öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon ayrıca, Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler nedeniyle, Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığının arttığını da belirtti. Ayalon, yeni bölgesel güçlerin bunu mutlaka engellemesi gerektiğini ifade ederek, "Ortadoğu'da barış isteyenlerin, Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığının son bulması için çalışmaları gerekir" dedi.

Son olarak Danimarka ve İngiltere, ülkelerindeki Filistin yönetimi temsilciliklerinin düzeyini yükselteceklerini açıklamışlardı.

Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen, dün Kopenhag'da, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmesi sırasında, ülkesinin Filistinli temsilcileri tam diplomat olarak tanıyacağını duyurmuştu. Danimarka Dışişleri Bakanlığı ise ülkedeki Filistin temsilciliğinin düzeyinin Filistin misyonuna yükseltileceğini açıklamıştı.

İngiltere de pazartesi günü Filistin delegasyonunun düzeyini "misyon"a yükseltmişti.

Avrupa'da Fransa, İspanya, İrlanda ve Portekiz gibi diğer ülkelerin benzer uygulamalarının yanı sıra, Güney Amerika'daki bazı ülkeler Filistin devletini tanıdıklarını açıklamışlardı.

A.A.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs