En Sıcak Konular

TOBB'dan toplu istifa kararı...

10 Mart 2011 13:45 tsi
İşte seçim öncesinde başkanları istifa eden Oda ve Borsalar...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Konya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Üzülmez ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer'in TOBB Yönetim Kurulundaki görevleri ile oda başkanlıklarından istifa ettiklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Koçer ve Üzülmez ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı TOBB Birlik Merkezinde düzenlediği basın toplantısında istifaları açıkladı. Sorular üzerine, şu ana kadar kendisine TOBB'a bağlı oda ve borsa yönetimlerinden 15 istifanın kendisine ulaştığını, bir kişinin daha istifa ettiğini, ancak onun istifasının henüz kendisine ulaşmadığını, akşama kadar istifa edeceklerin sayısının 30'a ulaşmasını beklediğini kaydetti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, başkanları istifa eden Oda ve Borsalar şunlar:

Kahramanmaraş TSO ile Ticaret Borsası, Gaziantep Sanayi Odası, Ödemiş Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ilk kadın başkan Özlem Yemişçi), Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret Borsası, Gönen Ticaret Odası, Yahyalı Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası, İzmit Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Konya Ticaret Odası. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan'ın da istifa ettiğini, ancak istifasının henüz kendisine ulaşmadığını belirtirken, 15 kişinin istifasının kendisine ulaştığını belirtmesine rağmen, basın toplantısı sırasında kendisine ulaştırılan isimlerle birlikte bu sayının 17'ye ulaştığı görüldü. Hisarcıklıoğlu, sorular üzerine, istifa eden başkanların 3 partiden adaylıklarının söz konusu olduğunu söyledi.

aa



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs