En Sıcak Konular

Odatv istedi, Kılıçdaroğlu hemen yaptı

10 Mart 2011 08:16 tsi
Odatv istedi, Kılıçdaroğlu hemen yaptı Baykal'ın kendisini taciz ettiği iddiasıyla CHP'yi karıştıran İklim Bayraktar'ın, Kılıçdaroğlu ile tanıştığını gösteren yeni telefon kayıtları ortaya çıktı.

Odatv Koordinatörü Doğan Yurdakul, Bayraktar'ı arayarak Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşmesini ve gözaltındaki Soner Yalçın'ın 'destek ricası'nı iletmesini istedi. Görüşme İklim Bayraktar'ın Baykal'ı şikayet dışında da CHP lideri ile bir araya geldiğini gösteriyor.

Odatv'ye yönelik ikinci dalgada gözaltına alınan Doğan Yurdakul ve İklim Bayraktar arasındaki telefon görüşmeleri Odatv ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilişkisine ilginç bir boyut kattı. Odatv'nin sahibi Soner Yalçın'ın 14 Şubat'ta gözaltına alınmasından iki gün sonra Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, muhabir İklim Bayraktar'ı arayarak "içerideki arkadaşlarının bir ricası"nı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na iletmesini istiyor.

YÜZ YÜZE SÖYLE

16 Şubat saat 19.06'da gerçekleşen görüşmede Yurdakul, Bayraktar'a, "Senden bir ricamız olacak. Daha doğrusu içerdeki arkadaşların ricası bu. Önemli bir iş bu ama çok önemli bir iş. Şimdi Kılıçdaroğlu'na ulaşma imkanın var mı? Yarın savcılığa gitme yani bunu ama yüz yüze söylesen iyi olur telefonda değil de. Şimdi sen kendisi ile görüşmek istediğimizi söyle de bizimkiler yarın savcılığa gitmeden önce bunun gündeme getirilmesi lazım. Eğer Kılıçdaroğlu yani bu konuda bir açıklama yapmazsa biz o zaman haber olarak yazacağız savcıdaki ifadesinden çıkmadan önce..." diyor.

KILIÇDAROĞLU'NA İLETECEĞİM

Yurdakul'un bu sözleri üzerine Kaleli, "Tamam bunu ileteceğim Kılıçdaroğlu'na. Savcılık işte avukat söyledi bana 11'de diye de 11'den önce Kılıçdaroğlu'nun desteğini istiyoruz" karşılığını veriyor.

İÇERİDEKİLERİN RİCASINI KIRMADI

Kılıçdaroğlu da içeridekilerin ricasını kırmayarak sert bir açıklama yaptı ve "Bildiğimiz şu: Türkiye'de basın özgürlüğü yok" dedi. "Gence Artı Projesi"ni açıklayan Kılıçdaroğlu basın özgürlüğü ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve "AKP'yi AKP yapan kim? Arkasındaki güçler kim? Başbakan olmadan önce hatta parti lideri olmadan önce Amerika'ya gidip 'bana destek verin' diyen kim?" demişti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için "davanın savcısı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

TANIŞIYORLAR MIYDI

Doğan Yurdakul'un Kılıçdaroğlu ile bizzat görüşmemesi ya da Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil'den böyle bir talepte bulunmaması ise dikkat çekiyor. Yurdakul'un araya internet sitesinde muhabir olarak çalışan Bayraktar'ı koyması Bayraktar'ın Kılıçdaroğlu'na rahatça ulaşabildiğini ortaya koyuyor. Görüşme aynı zamanda Bayraktar ile Kılıçdaroğlu'nun, Baykal'ı şikayet dışında da bir araya geldiğini gösteriyor.

TUNCAY ÖZKAN'IN SİPARİŞİ

Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın ayrı ayrı hücrelerde kalması ile ilgili haberleri de Özkan'ın partisi Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) sipariş edildiği ortaya çıktı.

Son dalgada gazetecilere, 1 Mart 2011 tarihinde Doğan Yurdakul ile Duygu Yalçın'ın telefon konuşmalarında geçen ifadeler de soruldu. Duygu Yalçın, görüşmede, "Şimdi şeyden aradılar Tuncay Özkan'ın partisinden aradılar. Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan beraber kalıyorlarmış Silivri'de dün gece acil olarak ayırmışlar bunları F tipi hücreye almışlar, tek tek yani ikisi ayrı kalıyorlarmış. Bununla ilgili bir haber yapabilir misiniz diyorlar, mail atacaklar birazdan bana" ifadesini kullanıyor. Yurdakul da "Avukatlardan birini arayalım da bir genel durumu öğrenelim o zaman... Doğu Perinçek'in falan da durumunu öğrenelim, hepsini taşıdılar galiba zannediyorum."

Gürsel Abi'ye anlattım

CHP'deki skandalın merkezinde yer alan İklim Bayraktar, Habertürk'te canlı yayına çıkarak Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Baykal tacizine uğradığı iddiasını yineleyen Bayraktar, olayın CHP'ye zarar vereceği düşüncesiyle gizli kalmasını istediğini, fakat bu konunun iradesi dışında Soner Yalçın'ın teknik takibi sırasında ortaya çıktığını söyledi.

Tacizi yüz yüze CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e anlattığını ifade eden Bayraktar, "Ben Gürsel Abi ile dertleşmekle kötü bir şey mi yaptım. Sonra Soner Yalçın beni aradı ve Gürsel Tekin beni aradı falan dedi. Zaten Soner Yalçın'ın telefonları dinleniyor. Böyle bir durumda niye beni arıyor anlamış değilim?" diye konuştu.

Silahlarımızı henüz çıkarmadık

Doğan Yurdakul, kamuoyunda Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un danışmanı olarak tanınan, Kılıçdaroğlu'nun ilk döneminde CHP PM üyesi olan Odatv yazarı Nuran Yıldız ile yaptığı görüşmede karşı saldırıya geçmekten söz ediyor. Yurdakul 21 Şubat'taki görüşmede şu ifadeleri kullanıyor: "Tamam işte. Onu diyorum, o toplantıya katılın. Onlara söyleyin bence, bu karşı saldırıya karşı bizim de bazı silahlarımız var, daha henüz ortaya çıkarmadık. Onların propagandasını boşa çıkartacak yani, dediniz ya bana iş başa düştü. Böyle kaç kere geçmişte böyle bize... Basın açısından saldırılar oldu, oradan tecrübem var.. Onlarla nasıl mücadele edileceğini bu medyadaki yılanlarla çıyanlarla nasıl uğraşılacağını biliyorum. Onun için yavaş yavaş çıkartacağım. Ondan sonra daha fazla ses getirecek şeyler var bende... Sansasyonel adamlar var bizi destekleyecek. ...Yavaş yavaş..."

yenişafak

 



Bu haber 1,631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs