En Sıcak Konular

Gökçek: Yollar tuzlu, tatsan mı acaba

9 Mart 2011 12:29 tsi
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de belediyenin yetersizliğinden yakınan bir takipçisine ‘Yollar tuzlu. Tat istersen’ diye cevap yazdı.

Kar yağışı tüm yurtta etkili.. Pek çok ilde okullar tatil edildi. Kar yağışının en çok etkilediği illerden biri de Ankara... Başkent’te kar yağışı sebebiyle ulaşım felce uğradı. Şehrin birçok cadde ve sokağında trafikte aksamalar olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı, kar kürüme ve yol tuzlaması yapan ekipler yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de belediyenin yetersizliğinden yakınan bir takipçisine ‘Yollar tuzlu. Tat istersen’ diye cevap yazdı.

Ankara'da akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun tipi ve kar yağışı sonrasında başkentte yaşam felç oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok araç ve vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Vatandaşlar yolda mahsur kalan sürücülerin araçlarını iterek yardımcı olmaya çalıştılar. Birçok araç yoluna zincir takarak devam etmek zorunda kaldı. Zincirsiz araçlar ise yollarda mahsur kalarak uzun kuyruklar oluşturdu. Yollarına devam edemeyen bazı araç sürücüleri ise otomobillerini bırakarak evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.Yoğun kar yağışının sürdüğü başkent'te saatlerce evlerine gidemediler.

Samsun, Konya ve Eskişehir Yolu gibi ana arterlerde TIR'lar ve otomobiller yollarda kaldı. Saatlerce mahsur kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Belediyenin yeterli derecede tuzlama çalışması yapmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Yollarına devam edemeyen araç sürücüleri araçlarına zincir takmaya çalıştı. Otobüs ve minibüslerinde yolda kalması nedeniyle vatandaşlar, evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar.

Öte yandan Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Samsun Karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sürdürüldüğü, polis ekiplerinin karayollarında önlem aldığı ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği öğrenildi.
Son 10 yılın en etkili kar yağışını gören Ankara'da vatandaşlar belediyelerin çalışmalarını yetersiz bularak eleştirdi.

GÖKÇEK TWITTER’DA YANIT VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’da Belediye’nin çalışmalarının yetersizliğinden şikayet eden bir Ankaralı'nın ''Yollarda buz var, kayıyor'' sitemine şu yanıtı verdi:

Murat inan yollar tuzlu. Nasıl inandırayım bilmiyorum ki, tatsan mı acaba:) 

aa



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs