En Sıcak Konular

Mısır'ın gizli devleti ortaya çıkıyor

7 Mart 2011 20:10 tsi
El Ceride Gazetesi, Mübarek’in oğullarının yüksek miktardaki komisyonlar karşılığında İsrail’e doğal gaz satışında aracılık yaptığını açıkladı

Kuveyt’te yayın yapan el Ceride Gazetesi, devrik Mısır lideri Hüsnü Mübarek’in oğullarının yüksek miktardaki komisyonlar karşılığında İsrail’e doğalgaz satışında aracılık yaptığını açıkladı. Gazete iki taraf arasında yapılan anlaşmanın bir nüshasını da yayınladı.

Belgelere göre Hüsnü Mübarek’in oğulları Cemal ve Alaattin Mübarek, İsrail’e sağladıkları doğalgaza karşılık verilen 2,5 milyar doların yüzde 2,5’ini aracılık karşılığı aldı.

Belgelere göre 2005 yılının başlarında imzalanan anlaşmaya dönemin Mısır Petrol Bakanı Semih Fehmi ve Mübarek ailesine yakın işadamlarından Hüseyin Selam da katıldı.

Yapılan gizli anlaşmada Mısır, 2,5 milyar dolar karşılığında yıllık 1,7 milyar metreküp gazı İsrail’e tedarik etmeyi kabul etti.

Gazete imzalanan anlaşmada İsrail tarafını İsrail Elektrik Şirketi temsil ettiğini açıkladı. Anlaşma Mısır, 2008 Şubat ayından itibaren İsrail’e gaz ihracatı başladı.

Konuya sayfasında yer veren el Kuds Gazetesi İsrail'in Mısır'dan  aldığı doğal gazın önemine vurgu yaparak, Mısır doğalgazının yüzde 40’ının İsrail’in elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanıldığını açıkladı.

MISIR’DA GİZLİ BELGELER ORTAYA ÇIKIYOR

Mısır’da dün öğle saatlerinde Mübarek döneminde istihbarat bilgilerinin bulunduğu devlet dairelerine düzenlenen operasyonda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Operasyon sonucunda elde edilen belgelerde Mübarek döneminde Mısır istihbaratının gizli ilişkilerinin deşifre edildi. Operasyon bölgesinde bulunan cihazlar ise ayrı bir konu olarak gündeme düştü. Nitekim Mısırlı yetkiliklere göre, bu cihazlar Mısır seçimlerini manipule etmede ve bazı üst düzey bürokrat ve siyasilerin telefonlarının dinlenmesinde kullanılıyordu.

Diğer taraftan elde edilen belgelerde bazı Mısırlıların gizli operasyonlar ile infaz edildiği; ülkede yaşanan siyasi ve sosyal gelişmelere göre terör faaliyetlerinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Dünya Bülteni



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs