En Sıcak Konular

İsrail'i korku sardı: Mayıs sonu geç olur

7 Mart 2011 15:25 tsi
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, itiraf gibi bir açıklama yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'in bir an önce bir barış inisiyatifi başlatmasının gerekli olduğunu belirterek, ülkesinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mayıs ayında ABD'ye yapacağı ziyarete kadar bekleyemeyeceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, Mayıs ayının sonunun çok geç olacağını ifade etti ve "Uluslararası izolasyonu önlemek için riskler almanın zamanı gelmiştir" diye konuştu. Barak, cesur adımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade edip, ya Filistinlilerle İsrail arasında uzlaşmazlığın temel konuları olan tüm nihai konularda somut müzakerelere geçilmesi veya geçici bir anlaşmaya varılması için çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Barak, geçici bir anlaşmanın ise ancak ve ancak sonrasında nihai bir anlaşmayı da kapsayacağını İsrail'in net bir şekilde söylemesiyle mümkün olabileceğini vurguladı. Barak, Filistin tarafı ile bir barış anlaşmasına varmaya çabalamakla, İsrail'in Filistinliler için bir iyilikte bulunmadığını, kendi güvenliğini ve geleceğini sağlamaya çalıştığını da kaydetti. Barak, böylece İsrail'in bir başka milleti yönetme yükünden de kendisini kurtarmış olacağını dile getirdi.

İsrail ile Filistinliler arasındaki barış görüşmeleri, Eylül 2010'dan bu yana durmuş bulunuyor. Batı Şeria'da 10 ay süreli bir inşaat yasağı uygulayan İsrail'in bu yasağı uzatması için Filistin tarafının yaptığı tüm çağrılar reddedilmişti. Filistin Yönetimi de, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da tüm yerleşim faaliyetleri dondurulmadan, İsrail'le barış görüşmelerine geçmeyeceğini duyurmuştu.

AA



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs