En Sıcak Konular

Merkel bir sonraki seçimlerde de aday

7 Mart 2011 13:41 tsi
Almanya'nın son iki hükümetini yöneten Angela Merkel, 2013 genel seçimlerinde de Hıristiyan Birlik Partileri'nin başbakan adayı olacak.

Merkel'den sonra en güçlü başbakan adayı olarak gösterilen Baron Karl-Theodor zu Guttenberg, intihal olayı sonrası savunma bakanlığından istifa etmesi, Hıristiyan Birlik Partileri'nde bir süre belirsizliğe yol açmış, bir sonraki başbakan adayı konusu yeniden tartışılmaya başlamıştı.

Hıristiyan Birlik Partileri Federal Meclis Fraksiyonu Başkanı Volker Kauder ise Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Angela Merkel 2013 yılında yeniden başbakanlık için adaylığını koyacak ve bir sonraki 4 yılda hükümeti başarıyla yönetecek." diyerek, Merkel'in adaylığı konusunda tartışmaya lüzum olmadığının altını çizdi.

Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi Kauder, ayrıca Guttenger'in 'beklenmedik' istifası çerçevesinde fikirlerini paylaştı. Kardeş parti CSU'nun, 'CDU Guttenberg'e intihal olayında yeterince destek çıkmadı' suçlamasını kabul etmeyen Kauder, "Bu söz konusu olamaz. Biz açık ve net bir şekilde Savunma Bakanı'nın arkasındaydık, bu konuda şüphe yok." dedi. Kauder diğer taraftan CDU'lu Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ve Federal Araştırma Bakanı Annette Schavan'ın Guttenberg'i açıktan eleştirmesini 'gereksiz' olarak değerlendirdi.

İntihal olayından sonra doktor unvanını kaybeden Baron Guttenberg'in siyasete hemen dönme konusunda çekimser davranan Kauder, Guttenberg'in kısa zamanda siyasete geri döneceğine inanmıyor. Kauder, "Eğer isterse, siyasi bir geleceği olabilir." dedi.

FRİEDRİCH'E PROTESTAN KİLİSESİ'NDEN DE TEPKİ

Bu arada Guttenberg'in istifasından sonra Federal Kabine'deki değişiklik çerçevesinde İçişleri Bakanı olan Dr.Hans Peter Friedrich'e bir tepki de Protestan Kilisesi'nden geldi. Friedrich, 'İslam'ın Almanya'ya ait olduğu iddiasının tarihin hiç bir yerinde kanıtlanamadığı' yönündeki açıklamasıyla geniş kitleden tepki almaya devam ediyor. Alman Protestan Kilisesi (EKD) Başkanı Nikolaus Schneider, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptığı açıklamada, "Almanya'da yaşayan Müslümanlardan dolayı İslam da burada." dedi.

Dr. Hans Peter Friedrich, 'İslam'ın Almanya'ya ait olduğu iddiasının tarihin hiçbir yerinde kanıtlanamadığı' yönündeki açıklamasıyla geniş kitleden tepki aldıktan sonra üslubunu yumuşatmıştı. CSU'lu Bakan Friedrich, Almanya İslam Konferansı'nın (AİK) 29 Mart tarihinde düzenleneceğinden mutluluk duyduğunu ve konferans katılımcıları ile yapacağı görüşmeleri sabırsızlıkla beklediğini belirtmiş, ama 'İslam'ın Almanya'nın bir parçası' haline geldiği yöndeki tavrından ise taviz vermemişti.

aa



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs