En Sıcak Konular

Sarkozy, Villepin ile görüştü

7 Mart 2011 13:23 tsi
Fransa'da aşırı sağın, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda birinci sırada yer aldığını gösteren anket sonucu siyaset dünyasını derinden sarsarken, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bugün Elysee Sarayı'ndan merkez sağdaki en büyük r

Fransız radyo ve televizyon kanalları, ''aşırı sağı ilk sırada gösteren anketin ardından, merkez sağdaki ezeli düşman iki siyasetçinin biraraya gelmesinin anlamlı olduğu ve tarafların eski küskünlükleri bırakarak işbirliği yapmalarının gündeme gelebileceği'' yorumu yaptı.

Elysee Sarayı'nın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dominique de Villepin, Sarkozy'nin talebi doğrultusunda görüşmenin gerçekleştiğini belirtti ve ''iç ve dış konularda her zaman ülkesine yardıma hazır olduğunu'' söyledi.

Basına yapılan açıklamada, görüşmede, Kuzey Afrika'da gelişmelerin ele alınacağı olağanüstü AB zirvesinin hazırlıklarının ele alındığı söylense de, siyasi gözlemciler, merkez sağdaki bölünmüşlüğün aşırı sağın güçlenmesine yaptığı katkının görüşmede görüşüldüğüne kesin gözüyle bakıyor.

Gerek Sarkozy, gerek Villepin'e yakın siyasetçilerin, ''geçmişteki dargınlıkları unutup, merkez sağda işbirliğine gidilmesi'' yolunda yaptığı çağrılar da, bu görüşü güçlendiriyor.

Paris mahkemesi, geçen yıl Villepin'i, Sarkozy aleyhine son cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ''siyasi komplo'' düzenlemek suçlamasıyla açılan davada aklamıştı.

Fransa'da "Clearstream skandalı" olarak anılan dava çerçevesinde "Villepin'in başbakanlık ve içişleri bakanlığı yaptığı dönemde, gizli servisi kullanarak cumhurbaşkanı adaylığı yarışındaki rakibi Sarkozy'yi yıpratmak istediği" iddia edilmişti.
 
aa




Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs