En Sıcak Konular

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuru fiyatları...

7 Mart 2011 12:47 tsi
AK Parti, 12 Haziran seçimi için milletvekilliği aday adaylığı fiyatlarını belirledi.

AK Parti Genel Merkezi, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. Dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti'den, "milletvekili aday adayı" olmak isteyenlerin bugünden itibaren başvuru yapabileceklerini açıkladı. Başvuru süresi 14 Mart Pazartesi saat 17.00'de sona erecek. Konuya ilişkin duyuru, AK Parti'nin internet sitesinde yayımlandı.

Duyuruya göre, "Milletvekili aday adaylığı" başvuruları, 7-14 Mart arasında kabul edilecek. Başvurular, AK Parti Genel Merkezi veya il başkanlıklarına, "alındı belgesi" karşılığında bizzat yapılabilecek. Başvurular, gerekli tüm evrakın tamamlanması şartıyla hafta sonunda da yetkili mercilere yapılabilecek. Başvurular basılı formlar aracılığıyla veya partinin internet sitesindeki elektronik formla gerçekleştirilebilecek. Başvuru sırasında, milletvekili adaylığı için olduğu belirtilecek adli sicil belgesi, diploma ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, başvuru aidatının yatırıldığına dair banka dekontu, 2 vesikalık fotoğraf ile adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopileri istenecek.

KADIN VE ENGELLİLERE ÜCRETTE POZİTİF AYRIMCILIK

Milletvekilliği aday adaylığı müracatı için erkeklerden 3 bin, kadınlardan bin 500 lira başvuru aidatı alınacak. Engellilerden ise ücret istenmeyecek. Başvuru aidatı, Vakıflar Bankası Ankara Yenişehir Şubesindeki 00158007293586808 numaralı AK Parti Genel Merkez hesabına yatırılacak.

Anayasa'nın 76. ve Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 10 ve 11. maddelerinde belirtilen şartları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunabilecek. Duyuruda, mevzuata göre milletvekili adaylık başvurusunda bulunacak kişilerin, şu şartları taşımaları gerektiği bildirildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. (Çifte vatandaşlar da olabilecek)

- 25 yaşını doldurmuş olmak. (Aday listelerinin YSK'ya verileceği gün itibarıyla) - En az ilkokul mezunu olmak.

- Yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmış olmak. (Muaf olanlar aday olabilecek) - Kısıtlı olmamak.

- Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak.

- Taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis veya süresi ne olursa olsun ağır hapis cezasına hüküm giymiş olmamak.

- Affa uğramış olsalar bile; basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya devlet sırlarını açığa vurma suçlarından biriyle mahkum olmamak.

- Türk Ceza Kanunu'nun ikinci kitabının, birinci babında yazılı suçlardan veya bu suçların işlenmesini aleni olarak tahrik etme suçundan mahkum olmamak.

- Terör eylemlerinden mahkum olmamak

- Türk Ceza Kanunu'nun 536. maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yazılı eylemlerle aynı Kanun'un 537. maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarında yazılı eylemleri siyasi ve ideolojik amaçlarla işlemekten mahkum olmamak

- Türk Ceza Kanunu'nun 53/1-(a-b) maddesi uyarınca; sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten; seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, yasaklanmasına karar verilmemiş olmak. Kanuni şartları taşımayanların aday adayı olamayacağı vurgulanan duyuruda, ayrıca AK Parti Tüzüğü'ne göre yetkili parti disiplin kurullarının kararı ile partiden ihraç edilenlerin, AK Parti Genel Merkezince, Tüzük'te öngörülen sebeplerle işten el çektirilmesine karar verilen teşkilat kademe yönetim kurulları ve başkanları ile disiplin kurulu başkan ve üyelerinin milletvekili aday adayı olamayacağı belirtildi.

AA
 

 



Bu haber 1,769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs