En Sıcak Konular

CHP ve BDP, güç birliği panelinde buluştu

7 Mart 2011 08:54 tsi
CHP, BDP ve ÖDP, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun ev sahipliğinde ortak bir sol muhalefet platformu oluşturmak için harekete geçti.

Köln'de, 'Kardeşçe bir arada yaşamak için güçlerimizi birleştirelim' adıyla gerçekleştirilen panelde "seçim ittifakı" masaya yatırıldı. Panele CHP Parti Meclisi Üyesi Binnaz Toprak, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker katıldı. Güçleri birleştirmek için yoğun olarak çalıştıklarını belirten Turgut Öker, "Siyasal İslam Türkiye'yi ele geçirdi. Geleceği kazanmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz." dedi.

Köln'deki ilginç panelin moderatörlüğünü Ersin Bilge yaptı. AK Parti'yi yüzde 50 gösteren anketlerin ısmarlama olduğunu iddia eden Bilge, "Demokratik ittifakla güçlerin birleştirilmesi, bu gidişata dur denilmesi için çok önemlidir." dedi.

Ardından mikrofonu CHP'li Binnaz Toprak aldı. Toprak, 12 Haziran sonrasında yeni anayasanın yapılacağını, bu nedenle genel seçimlerin büyük önem taşıdığını kaydetti. Hükümetin açılımlarını eleştirirken de bu girişimlerin sözde kaldığını savundu. Alevilik konusunda sadece din derslerine Sünni bakış açısıyla birkaç Alevilik bilgisi eklendiğini, Kürt sorununun çözümünde ise TRT Şeş'in açılması ve birkaç çözüm telaffuzundan başka bir şey yapılmadığını iddia etti.

Toprak'tan sonra konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "AK Parti'ye karşı birlik" olunmasını istedi. Alevilik felsefesinin buna öncülük edebileceğini savunan Kışanak, şunları kaydetti: "Türkiye solu değişimin öncüsü olmak için statüko bağlarını koparması lazım. AKP'nin bir şeyler koyduğu terazinin karşısındaki teraziye hep birlikte bir şeyler koymalıyız. CHP'nin yaptığı gibi AKP'nin terazisi tartmasın diye altına engel koymaya çalışmakla olmaz. Ortak bir gelecek isteyen herkes, önümüzdeki seçimler için yan yana gelmeli. Demokratik sol yapılar bir araya gelerek seçenek olarak halka sunulmalı. Ortak bir mücadele hattı yakalayamazsak, klasik seçim ittifakı bizi bir yere götürmeyecektir. Bunun için felsefesi en uygun olan Alevilik felsefesi buna öncülük etmeli. Buradan ortak bir çağrı, bir demokrasi deklerasyonu yapmalıyız. Böyle bir çağrı demokratik birlik için önemli rol oynar, bizim de elimizi güçlendirir."

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, "Türkiye 'Ilımlı İslam Cumhuriyeti' zaten oldu. Daha fazlasına emperyalizm izin vermez. Türkiye İran olmaz, Endonezya olur. Artık Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet yenilmiştir, yeni Osmanlıcılık Cumhuriyeti oluşturulmuştur, bu da emperyalisttir. AKP iktidarına karşı ortak mücadele yürütmek gerekiyor."diye konuştu.

zaman



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs