En Sıcak Konular

'Bu millet artık prim vermiyor'

6 Mart 2011 16:23 tsi
AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, rejim tehlikede söylemleriyle susturulmak istenen milletin, ülkenin tepesinde boza pişirmek isteyenlere artık prim vermediğini söyledi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından 26 sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Memurlar Lokali'ndeki kahvaltıda bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, dünyadaki krize rağmen, Türkiye'de ilk kez seçime ekonomik olarak bu kadar rahat bir ortamda girildiğini belirtti.

Kapusuz, 2002 yılı öncesindeki seçimlerde siyasi partilerin iktidara gelmek için olmayacak vaatler verdiğini hatırlatarak, "Türkiye 12 Haziran'da seçim kararı aldı. Geçmişteki seçimleri bir hatırlayın. Seçim öncesi bir kampanya başlatılır, adeta gökteki uçan kuş bile vaat edilirdi. Musluklar açılır, sokaklara, yollara, hizmet getirmek için güya seferberlik yapılırdı. Seçim öncesi Karayolları'nın, Köy Hizmetleri'nin ne kadar imkânı varsa seferber edilir, makineler köylerde bırakılır. Bu durum seçim günü akşamına kadar sürerdi. Seçim biter makineler çekilirdi. İşte biz kimseyi aldatmayacağız ve aldatılmayacağız. Bu ilkeyi şiar olarak aldık. Lütfen dikkat buyurun, bizim iktidarımızda 4 seçim yapıldı. Ehl-i vicdan herkes şahittir ki popülizm yapmadık." diye konuştu.

"ARTIK REJİM TEHDİDİYLE KORKU ÜZERİNE MİLLETİ SUSTURMA DÖNEMİ BİTTİ"

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu, herkesle beraber kendilerinin de haykırdıklarını ifade eden Kapusuz, 101 yıldır devam eden 'rejim tehdit altında' söylentilerini yayanlara sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili geçmişten örnekler veren Kapusuz, şunları söyledi:

"Peki bunlar neden gündemde tutulur? Tarihten bir hatırlatma yapmak istiyorum. 101 yıl önce Osmanlı döneminde, Selanik'ten Yıldırım orduları harekete geçiyor. O zamanki medya, 'Ne yapmak istiyorsunuz? diye soruyor. İrticayı yok etmeye gidiyoruz diyorlar. Bu tarihi bir vaka. Aradan 101 yıl geçiyor, bu ne menem bir şey ki ne geliyor ne gidiyor. Nasreddin hocanın bir fıkrası var: 'Baba hırsızı yakaladım', al gel demiş 'gelmiyor', bırak gel demiş 'bırakmıyor'. Arkadaşlar bu ülkenin tepesinde boza pişirmek isteyenler, bu ülkeyi istediği gibi şekillendirmek, köle gibi kullanmak isteyenler bugüne kadar birçok şeyi istismar ettiler. Korku üzerine rejim tehdidiyle bu milleti susturmak istediler. Bunlar bitti. Bundan sonra olmayacak, bu ülke dünyanın gelişmiş ülkelerindeki hangi seviye varsa Allah'ın izniyle onun üzerine çıkacak. Bu milleti bunlarla korkutmak isteyenler, artık görsünler ki bu millet bunların pabucunu dama atmıştır."

(CİHAN)



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs