En Sıcak Konular

Melih Gökçek: Kadınlar olmasa...

5 Mart 2011 18:34 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kadınlar olmasa biz erkeklerin halleri harap olur. Bunu samimiyetle söylüyorum. İyi ki varsınız. Kadınlar gününüz kutlu olsun." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü'nü Sheraton Otel'de düzenlediği muhteşem bir davet ile kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in ev sahipliği yaptığı kutlama programına, aralarında Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in eşi İlmuhan Demir, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in eşi Yasemin Eker, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın eşi Gönül Kılıç, kadın milletvekili, bürokrat, akademisyen, büyükelçi, bayan muhtarlar, hanım lokalleri üyeleri ve iş kadınları ile hayırseverlerin bulunduğu yaklaşık 1000 davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Dünya Kadınlar Günü kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali üyelerinin hazırladığı Seğmen ve Karadeniz, Kırklareli yörelerinden halk oyunları gösterileri ile devam etti. Davetlilerden büyük alkış alan halkoyunları gösterilerinin ardından Başkan Melih Gökçek bir konuşma yaptı. Salonda bulunan tüm davetlilerin Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Gökçek, "En zor konuşma bu kadar hanım karşısında yapılan konuşmadır. Biz politikacılar rahat konuşuruz ama bu kadar hanımı görünce zorluk çekiyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geldiği kadar hizmet etmeye ve sosyal sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Gökçek, "Biraz önce burada bizim hanım lokallerinden 20 yaşından 70 yaşına kadar üyelerimizin sergiledikleri halk oyunlarını izledik. Gerçekten profesyonellere taş çıkartan gösteriler sergiledi. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"YILDA 90 BİN KADINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü 164 kültürel ve sosyal projeden kadınlara yönelik olanlara ilişkin bilgiler veren Başkan Gökçek, yılda 90 bin kadına hizmet götürdüklerini ve bu sayıyı sürekli çoğaltmaya çalıştıklarını açıkladı. 2000-2011 yılları arasında sayısı 16'ya çıkan hanım lokallerinden faydalanan kadın sayısının 205 bine ulaştığını söyleyen Başkan Gökçek, BELMEK'lerden mezun olanların sayısının 180 bin, BELTEK'lerde bugüne kadar eğitim alan kadın sayısının ise 35 bin 432 kişi olduğunu belirtti.

Kadın konuk evi bir diğer deyişle sığıma evleri ile de kadınlara hizmet vermeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Gökçek, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Bu kadınlar gününde size yaptığımız hizmetleri anlatmaya çalıştım. Eşimin söylediklerinin hepsinin altına imza atıyorum. Siz olmasınız biz erkeklerin halleri harap olurdu. Bunu samimiyetle söylüyorum. İyi ki varsınız. Evinizde saadetler diliyorum. Hep gülün, mutlu yaşayın inşallah. Kadınlar gününüz kutlu olsun."

"KADININ AZMİ VE KARARLILIĞININ ÖNÜNDE DE DURACAK HİÇBİR GÜÇ YOKTUR"

Başkan Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ise konuşmasında kadının gücüne vurgu yaptı. Kadının 'evin reisi, iş yerinde çalışan, evinde ana, baba ocağında evin küçük kızı, doktor, hakim, milletvekili, bakan, çoğu zaman erkeklerin söyleyemediğine cesaret eden, üreten ve ürettiğinin üstüne yenilerini koyan' olduğunu söyleyen Nevin Gökçek, "Kadın her yerdedir, nereye koysak oraya yakışandır. Kadının ruh halini anlamaya kelimeler yetmez." dedi.

Kadının azminin ve kararlılığının önünde de duracak hiçbir güç bulunmadığına vurgu yapan Nevin Gökçek, "Yeter ki kadın istesin. Bu yolda yürüyen herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Kadını ağlatırsanız çok dikkat edin. Çünkü Allah gözyaşlarını sayar." diye konuştu.

Nevin Gökçek, konuşmasını yılda 90 bin kadına hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi ve personeli ile eşi Melih Gökçek'e teşekkür ederek bitirdi.



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    49,887 µs