En Sıcak Konular

'Tecrit iddiası doğru değil'

5 Mart 2011 17:27 tsi
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi: Ergenekon sanıklarının tecrit edildiği iddiası doğru değil

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında Ergenekon sanıklarından Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın tecrite tabi tutulduğu yönündeki haberleri yalanladı. Örgütlü suçlardan dolayı cezaevinde kalanların içinde banyo ve tuvaleti bulunan 11,4 metrekarelik odalarda kaldığını belirten başsavcılık açıklamasında, "Bu odalar, 5'li oda ünitesi içinde yer almaktadır. Ünitelerde, odaların açıldığı 23 metrekarelik koridor, 12 metrekarelik ortak yaşam alanı ve 65 metrekarelik havalandırma alanı bulunmaktadır. Dolayısıyla bu odalara hücre demek doğru değildir." denildi.

Yazılı açıklama yapan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevelerine nakil ve yerleştirme işlemlerinin Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 9. ve 113. maddelerine göre yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "9. maddeye göre örgütlü suçlardan mahkum olanlar ve tutuklu yargılananlar, yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında barındırılırlar. Aynı kanunun 113. maddesine göre de; tutuklular, maddi olanaklar elverdiğince suç türlerine ve taşıdığı güvenlik riskine göre ayrı odalarda barındırılırlar." denildi.

Ergenekon soruşturmasında tutuklananların ilk önce Kocaeli, Tekirdağ ve Edirne F tipi cezaevlerine yerleştirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Silivri Cezaevi tamamlandığında bu tutuklular buraya yerleştirilmiştir. Silivri'de örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklu olanların yerleştirildiği bir kişilik odalar, içinde banyo ve tuvaleti bulunan 11,4 metrekareden oluşmakta ve 5'li oda ünitesi içinde yer almaktadır. Bu üniteler, odaların açıldığı 23 metrekarelik koridor, 12 metrekarelik ortak yaşam alanı ve 65 metrekarelik havalandırma alanı bulunmaktadır. Bu ünitelerde yer alan odalara 'hücre' denilmesi ve tutukluların tecrit edildiği iddiaları doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

Ergenekon tutuklularına farklı bir muamele yapılmadığının belirtildiği açıklamada, "Tutuklular Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, cezaevi idaresine verdikleri dilekçede birbirleri dışında aynı suçtan yargılananlar da dahil kimseyle birlikte aynı ünitede kalmak istemediklerini bildirmişlerdir. Yerleştirme yapılırken iddianamede tutuklulara isnad edilen suçlar ve mevzuatta yer verilen diğer hususlar göz önünde bulundurulmuştur. Tüm tutuklular, havalandırma, ziyaret, telefon, revir ve ailelerine bilgi verilme gibi haklardan yararlandırılmaktadır. Ayrıca, cezaevinin inşaat halinde olduğu ve yeterince ısıtılmadığı da gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs